onsdag 1 april 2020

Det dagliga mejlet ...
Från min syster som sedan 1979 bor i Australien.
För tillfället i karantän.
Änka sedan några år tillbaka.
Född 1944.


"Den absolut enda fördelen med denna Corona och att leva i isolering är att man inte behöver använda mascara och man kan gå klädd hur som helst. 
En dag hade jag pyjamasbyxor på mig hela dagen. 

(Elisabet skriver: jag skrev nämligen igårkväll att å, sicken lycka att upptäcka att man inte har använt mascara, bara att borsta tänderna och gå och lägga sig!)

I dag har vi 23C men ganska mulet och man hotar med regn.  Jag har varit ute och vattnat i alla fall och sopat ihop nedfallna löv från vinet över pergolan.

Min doktor har faxat över nya recept för mig till apoteket - behöver ju nya varje halvår - och de ringde och sa att medicinen för nästa månad vill bli klar att hämta i eftermiddag, så då blir det en outing för mig.  Hurra..... !  Man får ju faktiskt besöka apotek. Skall då också passa på att köpa litet färskvaror som mjölk, frukt och grönsaker.

Annars har det inte hänt något här.  Absolut uruselt på alla tv-kanaler här - jag vill faktiskt inte bara höra om Corona.  Man borde väl visa trevliga program och uppmuntra  oss i stället för att göra oss depressed.  

Nu skall jag ringa till Inga.  
Försöker åtminstone prata med någon person varje dag - annars tappar jag nog rösten."

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Intressant att få "bilder" från annan verklighet; doktorn har faxat recept.

När snvände jag fax senast?
🤔

Elisabet. sa...

Bert Bodin: tänkte precis samma sak. Och jag tänkte också ..,va, har hon fax?

Turtlan sa...

Samma reflektion. Va? Inte e-recept.

Men men. Vi använder fax i viss kommunikation med kommunen men känd lite stenåldern. Bra att ha i alla fall.

Elisabet. sa...

Turtlan: jag ska fråga min syster ., hon är så oteknisk, hon kanske tror att det är fax doktorn använder? När hon arbetade som sekreterare i Sthlm innan dom flyttade, var det kanske det som var det vanliga?