tisdag 9 juni 2020

Tisdag ....


En cykeldag.
Cyklar tolv kilometer till Matboden i Harplinge och hämtar ut ett paket och så hemåt igen Vägen går mellan åkrar och ängar och det går inte i ord att beskriva hur vackert där är!
Överallt ser jag hästar och jag ser harpaltar som springer över vägen och in i sädesfälten ., jag ser tre polacker vilka är i färd med att bygga en stenmur och stenarna som används är rejäla bumlingar.
Stannar till och tittar, men drar mig för att fotografera.
Kanske i morgon?
Vilket enormt arbete och så skickligt gjort!


Bilden: i Harplinge .., passerar två så vackra träd, stannar till, backar och tar mig en närmare titt. Detta måste väl ändå vara lindar?


Hallands landskapsfågel är Strandskatan och den ser man ofta som vindflöjel.
Kanske skulle man höra med Skintaby smedja om dom gör såna här .., det är säkert deras reklam, ja, det är ju smart förstås!


Å, detta vackra landskap som jag råkat hamna i!
Eller råkat ., jag valde själv.
Vilken tur att jag vågade språnget.


Bilden: från stranden i Särdal, men det ser ungefär likadant ut.

Så hem igen och då är det motvind och drar kallt om armar och hals.
Det går fort med el-cykel, oftast ligger jag på 25 km/timmen och man tror kanske inte att det blir fartvind, men det blir det.
Håller mig till lägsta växeln så ofta det går, för att få lite motion.


Bilden: på väg hem från stranden ., nu har jag ännu inte kommit ut på Kustvägen.
Överallt ser man dessa stenmurar!

Och hemma brygger jag kaffe och tar med några av pv:s nybakade bullar - friherrinnan ska hålla lunch - och så ska vi mötas på stranden i Särdal vid ettiden. Då har jag hunnit rasta harry, laddat cykelbatteriet och packat ned det viktigaste.
Iväg igen!
Sju kilometer enkel väg.
Vi blir där i nästan tre timmar, jag simmar lite och inte långt ifrån mig simmar även herr och fru Gravand med en flock småttingar på släptåg och havet är ljummet och lagom till kaffet säger vi  att livet kan inte bli bättre än så här.
Inte just nu i alla fall.
Och så hemåt.


Fixar middag (stekt lax med tillbehör) och sen ...., efteråt, tänker jag mig att ligga på soffan Ektorp och läsa tidningen Vi, men jag däckar och sover två timmar rakt av i uterummet! Man kanske kan skylla på det idoga trampandet :)

Men nu är jag förstås pigg och alert. Har tittat på Ekdal & Ekdal som jag tycker är ett intressant program hos SVT (ikväll om Sverigebilden och corona och lite till, medverkade gjorde bland annat Dagens Nyheters Anna-Lena Laurén som jag tycker är såå bra!). Programmet kan ses i hela världen.

Ja, ja.
Funderar på att redan nu fylla på solrosfrön till fåglar och ekorrar.
Och i morgon ska jag vara dagmatte ett par timmar till Bessie, då friherrinnan ska närvara vid begravningen av Roland Koch, pappa till nuvarande butiksägaren på Hemköp och den som hon har arbetat längst med. Många som skrivit så fint om denne man som jag bara träffat ett fåtal gånger.

Over and out.

Inga kommentarer: