lördag 3 oktober 2020

 Rehabavdelningen ....


Ännu en sån här ljuvlig dag! 
Rejäl blåst, men det är ju mer regel än undantag, så det kan jag leva med. 

Pv kämpar med uterummet (det gamla) .., jag städar här inne och tar harry på promenad ., träffar Britt som går sin dagliga halvtimmesrunda .., och så gör jag en supergod (ja, den var verkligen supergod!) äppelkaka på egna äpplen. Knäckig och härlig! Rönnbärsmalen tycker också om våra Ingrid-Marie-äpplen och jag fick slänga eller verkligen kolla upp varenda äppelskiva, innan dom åkte i formen. 


Vid tretiden tar vi med oss äppelkakan, svänger förbi affären och handlar till Sonja och sen raka spåret till henne - i Harplinge -. I ett par timmar blir vi där. Är det nånstans Harry känner sig hemma, så är det hos Sonja. Det tar inte lång stund förrän han kryper upp i hennes skinnsoffa, den som jag själv så ofta låg i när jag bodde i Ystad, då, när jag hade tåget till Halmstad och väntade på att pv skulle komma från jobbet. 


Nu var det ju tänkt att vi skulle peppa Sonja med lite gångövning utan gåstöd och liiite motvilligt är det kanske (från hennes sida), men det går! Tio steg, om än uppdelat på två omgångar. Det där kommer att gå bra, bara hon övar lite, lite mera. 
Vi får göra flera rehabbesök.

Och nu hemma igen. 
Det mulnar på .., pv kollar sin Harry Boy .., ett av barnen undrar om nån har inloggning till Viaplay .., någon annan är i Gränna .., en tredje har gjort köttfärsbiffar och tycker inte att resultatet blev som på förlagan/bilden. Nej, så blir det ju sällan. 

Sånt som gjort mig glad: på nästan helt egen hand löste jag gårdagens kryss i DN, idag fixade vi  lördagskrysset tillsammans (till stor del pv:s förtjänst) och på nutidskrysset kom vi lika, missade ett svar var - olika svar också -. (Men så har jag lusläst DN på webben i veckan!)

För övrigt är allt väl. 
Trevlig lördagkväll till den som tittar in här!



4 kommentarer:

mossfolk sa...

Rönnbärsmalen älskade våra Ingrid Marie-äpplen i år. Trist nog för oss och tur för dem var det ett fantastiskt äppelår. Här ska i alla fall bakas äppelpaj i morgon :)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, hälften av dom äpplen jag tog in var dåliga! Nu kunde jag skära bort det som inte var bra, resten slängde jag ut till koltrastarna.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.