torsdag 31 december 2020

 Nyårsafton och Dagens Fönster ...


Ramlar över en bild från förr ..., det var på den tiden vi bodde i Malå. 
Min alltid så omtänksamma svägerska Elenor är då besök med sin Hasse, Anna är tio år och när jag lade in den här bilden - för många år sedan, som en repris - skulle hon på fest i Bromma och hade hästustläpp dagen därpå. 
Även den här morgonen, den sista i januari 2020, är hon i stallet.
Nu är hon fyrtiofyra år.

En liten Anders sitter i hennes knä. 
Nu är han trettiofyra år och arbetar natt i Malmö. 
Svägerskan, hon är sedan många år frånskild, hennes före detta man Hasse är död och själv befinner hon sig på ett vårdboende i Alingsås och det är osäkert om hon vet vem jag är, när jag, om en stund, tänker ringa henne. 


Nyårsaftonens fönster finns i Porto, i den gamla stadsdelen. 
Bland klädnyporna skymtar Jesus och det är bara så härligt annorlunda och underbart!

Och vi själva, vad gör vi?
Vi har tittat på junior-VM i hockey (från nattens match) .., har druckit elvakaffe och tagit sista skinkmackan .., Harry har fått medicin .. på bordet i vardagsrummet brinner tända ljus. Ute är det regnigt och grått. 

Ja, vi blir hemmavid, pv och jag själv.
Quizzar kanske .., (mycket tävlande mot Bert i Luleå!) .., läser var sin bok .., jag ska titta på dokumentären om Greta och just nu ser jag en  fin domherre som satte sig på en av ekens grenar. 

Så önskar jag er som tittar in här ett underbart fint nytt år!
Till dig som kanske känner ångest inför vad som komma skall, du som på det nya året ska få ett provsvar .., dig ska jag tänka extra mycket på! 

Kram på er alla! 

7 kommentarer:

Vatarinaoun sa...

Önskar dig och pv en lugn och skön dag/kväll. Vi begraver det här året och tar nya tag inför 2021.:Tack för att du är du - det värmer mitt hjärta🤗😘❤️

Elisabet. sa...

K: tack själv! Hoppas att du får en riktigt fin nyårsafton!

bettan sa...

Ett Gott normalt Nytt År önskar jag dig, PV och oss allesammans. En ska inte klaga men lite drygt börjar det allt bli med denna pandemi och vad den medför. Jag hörde att årets mest önskade julklapp var antikroppar.
Tack för alla fina lässtunder härinne.

Vonkis sa...

Dokumentären om Greta var väldigt bra och fick i alla fall mig att tänka till lite extra om vuxenvärlden. Här har det också blivit lugnt, funderar på om jag ska se Death to 2020 på Netflix och sedan gå och lägga mig. Det blir ju ett nytt år oavsett om man är vaken eller sover.

Önskar er alla i huset ett Bättre nytt år (som Bloggblad sa :-) )

Elisabet. sa...

bettan: det var väl bästa tänkbara, ett Gott normalt år! Här sitter eller halvligger vi och stirrar på tv:n eller quizzar och jag har nyss varit ute med harry på liten kvällsrunda. I grannens hus hör jag skratt och prat; där är det tomt mest hela året, möjligen förutom på sommaren. Och just som vi kom upp på gården, hördes raketer, men harry brydde sig inte. Inte jag heller.

Vonkis: Jag tänker se den nu! Ett Bättre Nytt År till dig/er också!

Eva i Tyresö sa...

Så vida dina tidstankar är! Ja tiden går och förändrar mycket!
Jag tänker mycket trängre. Inte så långt som du!
Härlig gammal bild . Hur kom den fram??? Ja vi vill verkligen umgås mer med er o många andra!!!!! Trist nu.

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: tycker du att dm är vida? Menar du att dom sträcker sig över hela året, eller ...? Alla bilder jag lägger ut, dom finns ju sparade i ett fotoarkiv. Nja, inte alla, men väldigt många i alla fall.