torsdag 4 februari 2021

Kväller ...

Och vad har dagen bestått av>?

Jo, en sväng till bageriet för inköp av baguette och två fyra-frön-frallor till mig och ett ljuvligt wienerbröd till pv, ja, friherrinnan och jag själv delade det andra. 

Och så var det lunch med ovan nämnda friherrinna - fisksoppan från igår - och efteråt satt vi ute i solskenet (väl insvepta i plädar) och drack kaffe och pratade ganska länge. Hennes daghund Bessie ville sååå gärna leka med Harry, men sedan svansen tackade för sig, blir det inte mycket till lek för hans del. 


Så ringde Ecke idag och berättade det sorgliga att nu är han helt blind. Den lilla strimma ljus som han har haft, ändå tillräcklig för att med oerhörd möda kunna använda sin Iphone och läsa DN på paddan, den finns inte längre. 

Ecke är en av de mest kraftfulla män jag har träffat - såväl intellektuellt som fysiskt -  och jag kan bara  a n a  vidden av den nya situationen; detta att känna sig hjälplös och helt beroende av sin hustru.

"Ja, det är roligt nu .., Britt hör förfärligt dåligt och jag är blind ...", sa han och jag hörde leendet genom luren. Eller ironin. Eller insikten.

"Men annars är det bra, hur är det med er ..?" fortsatte han. 

Det är underligt, tycker jag, att ju värre en människa har det, ju mindre klagar dom, ja, det är i alla fall min erfarenhet. 


Tittade ikväll på SVT:s Utrikesbyrån (svt-play) som verkligen har funnit sin form. Johan Ripås är perfekt som programledare och han har ofta intressanta gäster. Igår var det Carl Bildt, Elin Jönsson (före detta rysslandskorrespondent), samt en utrikesreporter: Carl Fridh Kleberg. 

Så himla intressant programmet var!! Det handlade i stort sett enbart om den nu fängslade Alexej Navalnyj, men även om den utbredda korruptionen i Ryssland. Ett suveränt bra program! 
Här finns en länk, om någon är intresserad. 

Här intill mig på bordet ligger papper som pv har lagt fram .. ja, inför någon laboration i morgon. Pv är ingen som skryter (förutom när han drömt att han åkt Vasaloppet på personlig rekordtid, 5:42), men så roligt för honom när elever säger att dom såå önskar att han ska vara kvar som lärare! Men så blir det inte; nu återstår endast två veckor av vikariatet. 
Då blir det som nu, måndag och tisdag på Sturegymnasiet och troligen övriga dagar i en annan skola.

Ja, så var den här dagen.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Utrikesbyrån rekommenderas.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, visst är den bra! Som att vara en-bit-ifrån ett samtal i rummet intill.