tisdag 23 februari 2021

Så  här kan det också vara ...


Joanna, pv:s brorsdotter som bor i England, berättar så här på instagram.
Hon, hennes man och dottern som kanske är fyra år, bor i en inte alltför stor lägenhet med pytteliten trädgård och där har dom hållit sig i månader. 
Och snart kommer ännu ett litet barn till familjen.

Det här (på bilden) skrev hon nu på morgonen och ja, jag har fått lov att använda texten 
(Lyssnade för övrigt till Europapodden där Sveriges Radios korrespondent Daniel Alling sa hur han verkligen förstår britterna, vilka haft det tufft det senaste året).

/För övrigt tittar jag på Morgonstudion, där förre Brysselkorrespondenten Christoffer Wendick hoppar in som bisittare och han gör det sååå bra! Avslappnad, skapar på något vis en behaglig stämning, tycker jag. 


Ännu mera för övrigt så visade det sig att pv blivit sjuk.
Det är mera regel än undantag att han - så snart det blir ett längre lov - tippar omkull och så blev det nu också. Feber och ont i halsen. Kvart i elva har han tid för covid-test vid flygplatsen i Halmstad. 

Och tänk, vad djur känner på sig. Harry viker inte en centimeter från husses sida och låg dessutom hos honom natten mot idag, vilket han aldrig annars gör. 
Till och med Sigge visar sitt deltagande. 

11 kommentarer:

Bert Bodin sa...

På den tiden jag jobbade var det också så att ev. förkylningar drabbade mig vid ledigheter. Långt, långt ifrån varje gång, men de gånger det hände var det i anslutning till ledighet/långhelg etc.

Nu har jag varit ledig i snart fyra år. Senaste snuvan hade jag för två år sedan.

Krya på dig, Pv. Du behövs i Qizet, annars får man så svagt motstånd. 😇

Lisbeth Danne sa...

Känner så väl igen det där med att man som lärare passade på att bli sjuk på loven. Hela skolterminerna höll man sig på benen genom alla möjliga virus.
Hoppas nu PV kryar på sig snabbt! Yngsta sonen hade Covid 19 i december men hans första test visade sig negativ. Tog sen om det efter några dagar och då var det positivt. Han fick det ganska lindrigt men hade en hel del feber som höll i sig.

Kram till er båda från
Lisbeth

WalkaboutSweden sa...

Angående Christoffer Wendick - så kan jag bara instämma till 110% !

Monet sa...

Så som din brorsdotter har det har min dotter med man och barn haft det mer eller mindre i ett år nu. I Nice, där man nu drar åt igen. De har dessutom jobbat hemifrån och hemskolat livliga småpojkar. De klagar inte, de är välinformerade, träffar inte någon, köper allt on-line, pojkarna får inte ha lekkamrater hemma, det är utegångsförbud efter kl 1800. Nu stängs hela strandområdena ner i och runt om Nice. Det skenar därnere. Sjukvården kan inte längre hålla stånd - och man skyller i hög grad detta på just skandinaver, engelsmän och ryssar som tar sig dit och lever ogenerat med party, middagar, resor - allt som är förbjudet.

Hoppas verkligen att det ”bara” är vanlig förkylning och inte Covid pv har. Här i Region Stockholm har det införts ett antal nya restriktioner, bl a med munskyddskrav men det där vet väl din dotter. Det är inte roligt för någon allt detta men faktiskt värre för vissa!

Elisabet. sa...

Bert Bodin och Lisbeth: ja, det här har varit i princip en följetong sedan jag flyttade hit för snart elva år sedan. Nu har han iaf testat sig, så får vi se vad som händer. Han är inte sämre än vad han brukar vara när det slår till.

Walkaboutsweden: så glad jag blir! Vilket lugn han sprider! Det händer ju att andra korrespondenter - aldrig så skickliga inom sitt område - får träda i tjänst någon vecka eller så och hjälpa till om någon är sjuk. Då ser man verkligen skillnaden på hur det är att vara t.ex. utrikeskorr. och att vara med i en hel sändning och det är ju självklart att det måste vara så; det är väl därför man väljer det ena eller andra. Men just idag märkte jag inte den där skillnaden. Det var som om C.W. hade suttit där hur länge som helst.

Monet: det är pv:s brorsdotter, men det spelar ju ingen roll och jag är så fascinerad över att hon INTE beklagat sig under det här året, däremot har hon sagt hur svårt det är att vara hemma i en liten lägenhet och försöka få en tillvaro utan lekkamrater, för lilla dottern. Snart 1 år och mesta delen av tiden i en lgh och inte vet vi väl helt säkert om det är det Enda Saliggörande heller.

Monet sa...

Nej de flesta som lever i den här tuffa verkligheten förstår ju allvaret i detta och beklagar sig inte. Det gnälls mera i Sverige upplever jag, min dotter och våra vänner i Frankrike också. Och det är klart att isolering och bindande restriktioner hjälper. Hur skulle det annars ha sett ut? Nu kommer munskyddskraven här också. Vi har fått besked idag om att våra vaccinationer kommer att ske 2 och 23 mars, det känns väldigt bra faktiskt! ! Hoppas fet är ”vanlig” sjuka för pv!

Turtlan sa...

Krya på dig PV! Det finns ju vanliga virus också.
Fin omvårdnad av de fyrfotade djuren! Läkande tänker jag.

Verkligen en prövning för många och de flesta både här och ute i världen. Vi är förunnade här att få vaccin framöver men hur ska det gå i många länder som inte har den ekonomiska möjligheten.

Hälsa PV så mycket!

Elisabet. sa...

Bert och Lisbeth: ja, det här känner jag igen ..., att han däckar när det blir lov och ändå upplever han ingen stress på jobbet, då hade jag kunnat förstå det. Å andra sidan kanske han inte skulle berätta om han v o r e stressad ,-)

Walkaboutsweden: vilket lugn han spred! Han hade passat bra där i Morgonstudion!

Monet: grattis till vaccinationsbeskedet!

Turtlan: nu skulle det ju mycket väl kunna vara covid, med tanke på alla elever han ändå möter på högstadiet, men å andra sidan känner jag så väl igen det här ..., jag tror att han är pigg i morgon! Minsta febertopp, så däckar pv.

annannan sa...

Usch och fy för att behöva leva under sådana restriktioner. Jag såg ju dem införas i Spanien i våras och var så rädd att vi också skulle få dem, men vi har lyckligtvis haft politiker och myndighetspersoner som också sett till människors behov av att inte vara inlåsta.

Babsan sa...

Krya på dig PV och hoppas att det inte är Covid

Elisabet. sa...

annannan: jag kan säga att det är jag också tacksam för.

Babsan: han har i alla fall ingen feber, men blir ju knalldålig bara han blir förkyld, så jag hoppas på att det är nåt sånt. Inget svar ännu.