fredag 23 juli 2021

Dagens fönster ...


"Fönsterbild här och nu, hemifrån mig."

 Nu ser man knappt vad motivet på affischen - den som skulle locka besökare till Ystads Konstmuseum .., men ett axprov av Ellen Trotzigs alster, kan man finna här. 


"Flicka i trädgård, 1915".

"Motiv från Simrishamn."


"En regnskur, 1910-1911."

Här kan man läsa lite om Ellen Trotzig. 

Jag tycker om hennes alster.

3 kommentarer:

annannan sa...

"Guds öga" heter målningen som är affisch. Det finns bilder om man googlar.

Jag tycker mycket om Ellen Trotzig.

Om du åker till Skåne i år så rekommenderar jag verkligen ett besök i Tomelilla. Just i år har Stiftelsen Tomelilla Konstsamling (en fantastisk samling) en utställning med tre generationer Trotzig. Jag vet inte hur många av Ellens verk som är med, men även om det "bara" är de som stiftelsen själva äger så räcker det långt.

Ta sedan vägen över Bollerup och Keramika Fantasia och lyckan är gjord.

Elisabet. sa...

annannan: ja, vi ska minst två gånger till Skåne i höst, så jag ska kolla upp så det är öppet. Du vet väl att Åbergs Trädgård (nya ägare) har konkursat? Så ledsamt.

annannan sa...

Ja, jag såg det om Åbergs. Men verksamheten är fortsatt öppen så länge det går. Jag hoppas de får ordning på det hela.

Jag har inte turistat i Skåne på 10 år, och jag är lite rädd för att göra det, för att jag ska bli ledsen över så mycket som jag tyckt om och som kanske inte finns längre. Under nästa tio år var P och jag en månad om året på Österlen och hade så många favoritplatser.

Fast en del av dem har gått hela vägen runt från något jättefint till trist banalt till fint igen. Tänker då tex på gamla bränneriet i Kabusa som nu är konstgalleri igen, tror jag. Fast undrar om det någonsin når höjderna det hade de första åren på 2000-talet, med fantastiska konserter och utställningar. Har tex hört Håkan Hardeberger och vad-heter-han-nu-piano-professorn på Musikhögskolan i Malmö.