måndag 8 november 2021

Helgen ....


Att köra söderut i början av november och upptäcka hur höstsådden skirar i grönt, det är ju nästan otroligt. Vi fick en halv fredag och en halv lördag tillsammans med minstingen med mamma och pappa; det lever man ett bra tag på. Till middagen på fredag anslöt även sonens svärföräldrar Claes och Monica, dessa underbara smålänningar vilka nu är acklimatiserade skåningar. 
"Inte en enda gång har jag tänkt på huset vi lämnade!" sa Claes. 
Att flytta långt ifrån sin ena dotters grav, det känns däremot tungt. 

På lördagförmiddag fick jag sällskap till Ribban där jag tog ett dopp i ett niogradigt hav. 
Vilken dröm att kunna promenera längst ut på bryggan (där det finns vindskydd och bänkar och bra stegar ner till vattnet!) och ta sig ett morgonbad. Ljuvligt. Ljuvligt. 
Och där var även en liten tvåochetthalvtåring som också ville bada, men inte fick. 


Innan man kommer till bryggan, finns ett gym-område med olika redskap - ja, man ser dem på tavlan här ovanför -.  Och hela tiden kom människor och löptränade eller rastade sina hundar eller småttingar. 


Därefter bar det av till min syster med familj ute på landet. 
Vi laddade bilen på Center Syd i Löddeköpinge. Där var mängder med laddstolpar till Tesla, men få till andra bilmodeller. Man kan fundera över hur det ska bli när - eller om - det till slut enbart blir elbilar? 
Jo, jag inser att laddmöjligheterna kommer att utökas väsentligt, men ändå. 

Så här såg det i alla fall ut hos min syster. 
Bilden togs söndagmorgon .. jag hittade inte mina skor och gick ut barfota i det på gårdsplanen sååå vassa gruset. Hörde kajor och skator och min syster berättade att plötsligt har måsar anlänt i stora skaror och hojtar och har sig på lägdorna. 


Frukost samma morgon och en äggkopp från Australien.
I bakgrunden mammas virkade äggvärmare. S o m  jag älskar dem och jag minns exakt på vilken stol jag satt i  köket hemma i Malå när jag fick äran att sy fast knapparna som blev till ögon. Några knappar hade tillhört ett livstycke. Andra kom från pappas nylonskjortor.


Och morbror Joakims näverkoppar står prydligt på hyllan i matrummet. 
Dom gjordes i olika storlekar; kaffekoppar, glöggvarianter, ölsejdlar .., ja, och så teskedar till. Oj, vad mamma tog upp beställningar på dessa!


På hemvägen stannade vi till i Klippan, då jag ville besöka Yllefabriken, denna gåva till mänskligheten. Köpte några julklappar och undrade, på väg tillbaka till bilen, om träden på bilden är lindar, eller ...? Någon som vet?


Och ganska snygga hyreshus längs Kyrkogatan. Numera ser ju nästan alla hyreshus ut så här .., men jag tycker att dom gör sig bra. Praktiskt med lite insynsskydd också på balkongerna. 


Besökte järnvägsstationens kundtoalett. Besöket kostar tio kronor och betalas med blipp - himla smart, men dyrt - och döm om min förvåning när jag för sent upptäckte att där inte fanns vare sig minsta lilla toalettpapper och inget papper att torka händerna på heller! Tänk, om någon som t.ex. haft riklig mens eller magsjuka hunnit slå sig ned och inte förrän efteråt upptäckt att där saknades papper! 

Hemma igen vid tretiden. 
Nu måndagmorgon har Pv åkt till Kiaverkstaden för att få vinterdäcken på plats och själv ska jag posta julpaketet till Australien. Fyra plusgrader ute i morse. 
Ungefär så är det.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Den där katten .... Var den en laddstation?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, om man vill ladda för äggfrukost, så .., jajamen!

mossfolk sa...

Men åh vilka fina koppar!!!
Och roligt att äggvärmarna är sparade.
Husen däremot faller mig inte alls i smaken. Inte utseendemässigt i alla fall…

Bert Bodin sa...

Jag tyckte bara att den såg ut som en laddstation med flera uttag. 🙂

En vanlig man sa...

Klart man måste bada i november... eller kanske inte. :-)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, dom där äggvärmarna är bara så fina i all sin enkelhet!

Bert Bodin: ja, när du säger det så ,-)

En vanlig man: jodå, om man vill må bra mentalt, då är det bra med ett dopp!

Elisabet. sa...

mossfolk igen: näverkopparna krävde mycket jobb! Björknäver skulle samlas in och så allt som följde på detta. Minns ännu doften från hans "verkstad".