måndag 14 mars 2022

    Dag 2 ....


Bilden: från sagoboken som handlar om abborren Kvick. 

I min för övrigt så otroligt enjängda tillvaro, så blir detta - att lämna hemmet och ge sig av hemifrån - som att befinna sig i en karusell! 

Först tågresan igår till Helsingborg (och  på tåget en vad jag tror var ukrainsk ung mamma som ammade sitt lilla, lilla barn) .., därefter någon dryg timmes väntan  vid Clarion Hotel (nytt för mig i alla fall .., men det är många år sedan jag varannan-helg-pendlade till H-borg) och sist av allt solen i ansiktet, men isiga vindar. 

Så bilresan upp hit. 
Sonen körde, jag satt intill (frånsett ett gästspel i baksätet tillsammans med minstingen) och vi pratade nästan nonstop, mest om kriget och olika strategier och annat. Han, som tjänstgjort utomlands, vet i alla fall åtskilligt mer än undertecknad om allt som har med detta att göra. Och så kan man ju säga att "utifrån min synpunkt sett", eller "som jag ser det", utan att mena att man är någon expert inom krigföring.  

Och så idag, måndag. 
Då blev det promenad till Ljungvägen där nånting skulle hämtas och under tiden var minstingen, hans mamma och jag  själv i en liten lekpark. I nånting som liknade en buss, fick jag vara chaufför och ta betalt. Men vi hade ju inga pengar! Det löste farmor med att ett litet blad från blomman Lammöra; det bladet fick motsvara tio kronor. 
Och förresten vet ju inte barn numera  vad pengar är, så det gick bra. 


Tidigare idag fick jag för allra första gången läsa en bok för gossen som snart blir tre år. 
Det var Elsa Beskows saga om abborren Kvick. 
Väldigt spännande var det, men det som allra mest fascinerade en lillkille, var att strumpan på pojken - som heter Thomas - var trasig. 

Vi har även hunnit med en sväng till Solna, där Emma bor i sin lilla etta. 
I hissen upp stod den förstfödda framför mig och jag tänkte att så tjockt hår har jag nog inte haft själv, men väl så lockigt. Numera, efter eländet som slutar på 19, är det betydligt tunnare. 

För övrigt?
I morgon ska två ur sällskapet på kurs. 
Den ena kursen handlar om respiratorer, den andra om handledarskap. 
Den tredje i sällskapet är tillsammans med minstingen och mig, åtminstone tills efter lunch, då han ger sig av till Karlsborg. 

Ikväll vankas renskavsgryta med potatismos. 
Livet känns .., som bäst!

Over and out!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vacker port och vackert hår! Önskar dig trevliga dagar i storstan. ellem

Thomas sa...

Och dag 3 hände alltså ingenting!?
PV

Elisabet. sa...

ellem: tack snälla! Det är underbart, men jag kan säga att vi slockande halv nio igårkväll ,-).

Pv: barnvakten slocknade innan ens en tanke på bloggande hann susa genom huvudet!