måndag 27 mars 2023

Dagens fönster och plötsligt händer det .... 


Dagens fönster finns här i det gula huset - faktiskt bara bakom min rygg - där jag nu sitter och skriver. 

Sedan den här lilla fröbehållaren sattes fast på fönstret, så har detta blivit Sigges favoritplats. Jag brukar säga att han tittar på fågel-tv. 

Och var gång en modig blåmes närmar sig frölådan för att norpa sig lite frukost eller middag, är Sigge där med tassen och slår mot rutan. 

Nä, det gick inte nu heller! 

För övrigt?

Tittar på morgon-tv. Nu är det strejker i Tyskland och vilken tur att man inte bokat tågresa till Polen via Berlin, ja, just den här veckan.



Dammade bokhyllan igår och upptäckte Bodil Malmstens "Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig."

Boken "Priset på vatten i Finistère" var den första av hennes alster som jag läste och jag tyckte sååå  mycket om den. Samtidigt tänkte jag att den påminde så alldeles oerhört mycket om en annan bok, en som jag fullkomligt älskade: "Liten by i Bretagne", författad långt tidigare av Harriet Hjorth.

Ja, ja. 

Nu är det ny vecka och inget vet man om vad som väntar. Pv målar i köket .., Harry och Sigge ligger här intill mig .., vi ska köra in till Halmstad för inköp av målarfärg och lite annat .., och tänk, att solen strålar just nu! 

Det är knappt att man tror sina ögon.



Och mera ..? Ja, oroligheter i Israel, Putin vill placera kärnvapen i Vitryssland och i Paris såg det ut så här i förrgår. Bilden tagen av Niclas Hammarström för Expressen. Här ser man verkligen vilken uppgift människor som arbetar med sophämtning har. Vilken otroligt viktig yrkesgrupp, precis som städpersonal i övrigt. 

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Alltid händer det nå't.

Hoppas er resa går enligt plan. Man behöver byta miljö ibland.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det är underbart med nya gator att vandra på! Och allt det andra. Det är nästa vecka (måndag) vi lyfter. Eller Ryan Air. /Elisabet

WalkaboutSweden sa...

Underbar bild på Sigge! <3
Tittar på och funderar över bilden från boken. Känns som det ligger en hel del i det.
Världen.
Livet.

Min metod är att undvika så mycket nyheter som möjligt, för att behålla min inuti-glädje och inte tyngas ned.
Rädd om den lilla energi jag har. . .
När T tittar på "Efter fem" och andra nyhetsdrivna program så brukar jag dra mig undan och lyssna på en bok istället.

Egentligen är jag ganska vetgirig men jag klarar inte att höra samma saker om och om igen. En gång om dagen räcker bra.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: det är säkert en bra strategi! Natten mot idag när jag vaknade vid 2-tiden och inte kunde somna om förrän tre timmar senare, försökte jag hitta lättlyssnade program. P4 .. nej, det gick bort .., P3 också .., mycket elände i P1 .., hittade någon podd .., nja. Vågskvalp hade inte varit så dumt.

mossfolk sa...

Oh, där skulle våra katter också sitta som klistrade.
Det är verkligen mycket elände nu, mest överallt tycks det som. Krig och svält och klimatkris och strejker och inflation och sprängningar och skjutningar. Jag saknar stora nyheter som är positiva. Det är för all del trevligt med tips om att laga billig och god mat och somliga blir säkert glada över diverse resultat inom sport, men vad händer i världen, eller Sverige, som faktiskt är positivt för framtiden? Det skulle jag önska att det skrevs mer om :)

Elisabet. sa...

mossfolk: tänk, om nyheterna i alla fall avslutades med en positiv nyhet! Men ännu hellre ett halvtimmesprogram var dag med sånt som är glädjande .., kanske skulle den mentala hälsan då spira i högre grad?

Monet sa...

Walkabout: Var och en hanterar förstås negativt nyhetsflöde som man vill. Men forskning visar att hjärnan faktiskt dras till det som oroar och innebär fara och det är för vår överlevnads skull för att vi ska vara beredda på det värsta. Att ”stoppa huvudet i sanden” är ingen bra överlevnadsstrategi. Men för mycket av det ”onda” är heller inte bra. I vår moderna tid har det visat sig att mobilerna med sina pushnotiser är det som stör vår sinnesfrid mest och skapar mest oro. Däremot är faktiskt program som Efter Fem en bra kombination: det är inte alls i första hand nyhetsdrivet även om man har nyhetsuppdateringar varje halvtimme. Men programmet innehåller mängder med trevliga inslag dessutom, bra intervjuer, mycket skratt, roliga ”sverigesvep” som alltid är baserade på just goda nyheter. Och en väldigt trevligt och proffsig stämning mellan programledarna. Som det ser ut nu i världen får vi konstatera att vi har haft ”våra goda sju år” och nu kommer det bistrare tider på alla sätt, kanske i lika många år till. Det är sorgligt förvisso men så här ser det ju ut genom tidevarven.

Själv tittar jag varje kväll på norska ”Födeavdelingen” och gläds åt varje ny bebis som kommer till världen. Eller roliga djurprogram. Mannen skrattade nästan ihjäl sig åt ”Sveriges sämsta bilförare” häromkvällen och vi gillar båda roliga amerikanska videoklipp där folk trillar och småbarn säger de roligaste saker. Det finns hopp för mänskligheten trots allt!