måndag 10 juli 2023

Hit och dit  …

Sista dagen i Torekov, troligen för i år. Och den här dagen har bjudit på ett övermåttan ljuvligt morgonbad .., färskt bröd från bageriet här intill (vitt och onyttigt, men gott!) .., lite korsordsknåp .., samt en ny båtgranne. 

De kortspelande paret från Danmark gav sig av tidigt på morgonen och det gjorde även familjen från Göteborg, vars ben jag ofta såg passera köksfönstret .., när de klev av och på sin båt. Vi var ju liksom ”förbundna”. 

Sen kom regnet. 

Träffade hamnkaptenen och uttryckte min beundran för de unga hamnvärdarna, liksom ungdomarna som plockar skräp och håller rent. 

I morgon segling norrut. Hem till Skallkroken. Anna & Micke gör oss sällskap och det blir trevligt! 

Kalas för Edvin på lördag, måndag och tisdag har vi Emil med kompis på besök och några dagar senare lär Maria och Peter dyka upp. 

Pv:s bror med fru och kompisar lånar båten någon vecka i augusti och seglar då i Bohusläns skärgård och kanske tar vi vid efter bröllopet i Karlstad. Vi får se. 

För övrigt läser jag att polisen godkänt koranbränning i Helsingborg och president Erdogan har nu ställt NYA  krav för att godkänna Sveriges ansökan om medlemsskap i Nato. 

Är man förvånad? 

Inte det minsta! Det är nästan pinsamt som han förlöjligar såväl Jens Stoltenberg som våra förhandlare!

Det kan inte vara roligt att vara i deras kläder.

9 kommentarer:

bettan sa...

Så roligt att barn och barnbarn ansluter allt-efter-som.
Fina dagar att samla minnen. Blir alltid glad när minnen kommer upp i telefonen.
Hittills denna sommar har jag haft konstant brist på energi. Tycker jag blir fort trött. Ständig smärta stjäl såklart energi men jag saknar min ork. Nog med självömkan. Bättre att tänka på allt jag kan.

Erogan är en utpressare av rang. Han leker med och förlöjligar både NATO och EU. Dessutom kompis med Putin.

Elisabet. sa...

Bettan: ja, verkligen! (Angående Erdogan.) Och listig. Elisabet

en vanlig man sa...

Läser dina berättelser på Insta och här och förstår båtlivets både tuffa och härliga perioder.

Babsan sa...

Så härligt att följa er seglats🥰

mossfolk sa...

Jag slås ofta av hur många människor ni har runt omkring er, men också att ni förmår hålla kontakten med alla.
Vilken rikedom.
Själv är jag urdålig på att höra av mig och har dessutom inte orken att vara så social.

Gällande koranbränningen tycker jag att det är ett oacceptabelt oskick. Jag är såklart för yttrandefrihet och tycker att man både ska få uttrycka sig i skrift och hålla torgmöten, även om många upplever budskapet provocerande. Jag tycker INTE att man offentligt ska få stå och bränna saker som betyder mycket för många människor.

Gunnel sa...

Du skriver så ledigt och läsvärt om vardagen, familj och världshändelser. Det är en värdefull talang. Sen du skrev har ju Erdogan accepterat oss, konstigt nog. Han är en lynnig man.

Elisabet. sa...

Babsan och ingen "vanlig man": så roligt att ni hängt med! Alltid trevligt med sällskap längs vägen!

Elisabet. sa...

mossfolk: apropå din första mening, tänk, jag upplever inte alls att vi har mycket folk omkring oss! Och är man inte helt på topp, då är det sannerligen inte lätt att vara supersocial!
Angående koranbränningen håller jag med tillfullo.

Elisabet. sa...

Gunnel: Hörde nyss på radion att nu lämnas inte frågan över till det turkiska parlamentet förrän efter sommaren .., KAN man tänka sig?! Ja, innan dess har väl många koraner brunnit upp och retat gallfeber på honom och miljoner andra. Må nu detta "löfte" stå sig, som han givit igår.