tisdag 18 juni 2024

En vanlig tisdag ...

Solsken och blå himmel, ja, det brukar ju liksom höra ihop. 

Pv är ute och lägger de allra sista skifferplattorna; numera utan att bry sig om att hämta mig för att höra hur det blir, men det blir bra. Vi har kanske hittat någon medelväg vad gäller hur långa eller korta avstånd de ska vara mellan stenarna. 

Är dom inte fina, dom här små blomstren som växer ovanpå piren i Skallkroken? Nere till vänster en malva, uppe till höger "Strandkämpar" och jag tror att det är gatkamomill, men kan förstås ha fel? I så fall är det baldersbrå.

Så vackert det är med det lite vildvuxna! Tidigare var där bara en jordbank, men nu skymtade jag även några blåklockor, kungsljuset förstås och några andra kortväxta skönheter. 


Och det är alltid lika trevligt att vakna, ställa sig vid fönstret och titta ut .., (står råbocken där i backen ..?), se småfåglarna leta mat (nej, matte har inte kommit ut ännu, men snart!) och framför allt: att se att sommarhusgrannarna anlänt. 

Nu blir det bara ett kortare besök, men ändå, de lär ska komma åter. 

Fortfarande ovant att inte se eller höra Jockum, han som gick bort fjolvåras, på tok för ung! 

Och själv tänker jag nu göra i ordning för att preimär-använda Sommarkortet och ta tåget till Malmö. En annan dag tänker jag mig ett besök i Eslöv. Ytterligare en annan dag i Kristianstad, kanske för att hälsa på Kent som lämnat Växjö för den stad där han en gång växte upp. Och Ystad förstås.

Inga kommentarer: