måndag 9 september 2024

Grekland, dag 1 ....


Och vi säger unisont att allt visade sig vara bättre än förväntat! 

Kanske för att beställningen av boendet och själva resan gick så snabbt och bilderna hos Tui var inte särskilt lockande, tyckte i alla fall jag. 

Hotellet - Chrispy Beach Resort - är jättefint. Stort rum, med tillgång till kokplatta, kylskåp, vattenkokare och ja, ni förstår. AC också och balkong med två stolar. l

Badrummet jättefint!  

Vi bor längst upp, vilket bara betyder andra våningen. Sol hela dagen mot rummet, så det är tur att det går att få det svalare. 

Anders, Maja och småttingarna fick en härlig lägenhet med två rum - betydligt svalare än vårt - ja, alla var nöjda! Frukosten visade sig vara buffé som var lika fin som den i Gdansk och gjord med omsorg - vackert upplagda grönsaker och annat - en underbar äggröra med små örtkryddade tomater till, ja, jag ska ta bild i morgon! 

Vi har halvpension och valde att ta lunch i stället för middag här på hotellet. Det går att ändra, om så önskas. Lunchen bestod verkligen av medelhavskost i ordets rätta bemärkelse. Massor med grönt .., rödbetor, små vinbladsdolmar, pastarätter, kyckling, kokt fisk .., grekisk sallad, tzatziki, ljuvliga oliver, melonskivor/bitar, gurka, tomater och några små sötsaker till dessert, för den som så önskade. 

Helnöjda, var vi. 


En stor del av dagen har tillbringats på stranden. Här finns en härlig pool i anslutning till hotellet och femtio meter från poolen, väntar sandstranden. 

Att hyra ett parasoll och två solsängar kostar 5 euro per dag. 

Havet håller säkert 25 grader och är klart och fint. 

Igårkväll när vi kommit hit, blev det gemensam middag på en restaurang inte långt härifrån. Vilken tur att där fanns ett långbord för tio personer .., bara att slå sig ner!

Då var klockan säkert tio och pojkarna hade hållit sig vakna från tidigt på morgonen. 

God mat blev det .., lite blandad kompott .., friterade bläckfiskar bland annat .., pasta för någon och ja, det var bra. 

Idag träffade Elliot och jag själv på en slank liten kisse som fick lite kel av femåringen och för en stund sedan gick samme gosse och pv och köpte sig en glass, typ Magnum. Vad den kostade? Ungefär 40 svenska kronor!!

När hände detta senast, att hela familjen var samlad på en strand i Grekland? Förmodligen 1992 när Anna tappade sin första tand - det var på Rhodos -. Underbart!

Pv och Tommy hade solstolarna intill varandra .., några löptränade, jag simmade på försök ut till dom gula bojarna, men det blåste rätt friskt .., i morgon ska det blev hela vägen, om vädret står sig. Alla h ar badat i omgångar .., här är tämligen hög medelålder på gästerna (skolorna har ju börjat hemma) .., det är skandinaver (hör en hel del danska), några britter och även greker. 

Nu vet ni det mesta.

7 kommentarer:

Babsan sa...

Härligt,liiiite avis

Turtlan sa...

Kul att det är bättre än förväntat. Brukar ju oftare vara kanske tvärtom.
Bra att man kan välja lunch eller middag. Då kan man anpassa efter vad man gör under dagen. Roligt gå ut på restaurang på kvällen tex.

25 i havet låter ju behagligt 😀

Anonym sa...

Blir lite konfunderad över det där med Anna och att hon tappade sin första tand 1992, hon var väl 16 år då.😂/Agnetha

Elisabet. sa...

Agnetha: 1982 förstås! / Elisabet

Anonym sa...

Så härligt det låter!! / Annannan

Elisabet. sa...

Det är det också!

Bert Bodin sa...

Ha det fint. Hoppas ni tar ett par turer till Chania också.