fredag 17 maj 2024

Fredagmorgon i landet Halland ...


Solig morgon även idag. Sneglar mot köksfönstret och ser löven fladdra i vinden .., upptäcker också en liten ekorre som skuttar bland grenarna. 

Pv står vid diskbänken. Bra arbetsfördelning. En förebereder allt inför frukosten, den andre diskar. 

Läste ut boken "Tre" nu på morgonen och även om jag tycker att den blev lite väl rörig på slutet (eller "rörig" ., kanske mera att det kändes osannolikt .., som om författaren blev trött på skrivandet och ville få ett slut), så tyckte jag om den. 

Det är väl sättet Valérie Perrin skriver som passar mig. 

Här några recensioner. 

Nej, den får inte en 5:a av mig, men en stark 4:a. Det är slutet som drar ner betyget.

Så har vi gjort DN:s nutidsquiz; det som utspelade sig vecka 20. Jo, jo, det märktes att jag legat på soffan och läst 600 sidor ur en bok, i stället för att ta del av DN i veckan. Lika eländigt blev det för pv (han skyller på arbetet med att skyffla makadam). Bedrövligt, var ordet. Sämsta resultatet hittills.

Bilden visar den lilla tuvan med Förgätmigej som hittat växtplats alldeles på egen hand. Hur underbart är det inte med växter som tar sig friheter och bosätter sig där det passar dem? "Nej, tack .., jag har verkligen ingen lust att bo i rabatten - den med morgonsol - den där man får trängas med Ingrid-Bergman-rosen och alla hennes sticklingar, eller med gammal lavendel, två smörblommor, tre olika klematis, daggkåpan som tar sån stor plats, samt några aklejor, nej, nej, jag vill mycket hellre bo framför växthuset och ha fri sikt mot altanen! Jag vill allt ha lite mer utrymme, helt enkelt ett eget boende!" kanske den tänker.

Så får det bli.

5 kommentarer:

Rexxie sa...

7 av 10 klarade jag av...

Gunnel sa...

Det var ett svårt nutidsquiz. Så vi behöver inte rodna för dåligt resultat. Jag hade tur på en del frågor och fick 6 rätt.

bettan sa...

Förgätmigej är bedårande både till färg och form. Även jag har busiga sådana, som tar sig friheter. Till min glädje.

Elisabet. sa...

bettan: ja, visst är dom ljuvliga!s Som små prinsessblommor.

Elisabet. sa...

Rexxie och Gunnel: Grattis! Bättre än mitt urusla och pv hade 6 rätt.