torsdag 16 maj 2024

Kärleksstigen .... 


Ungefär så här var vår utsikt från vardagsrummet hemma i Malå. Bilden togs av dottern, Maria.

Jag undrar hur många gånger per dag hon promenerar med hundarna längs den lilla grusvägen som kallas för "Kärleksstigen" och som sommartid kantas av mängder med almöke/rallarros!

Vi bodde några hundra meter till vänster, men utsikten var densamma. 

Tidigt i morgonbitti väntar för henne de nio milen enkel väg till Lycksele och arbetet på iva.

5 kommentarer:

Tony sa...

Vackert, men vilket pendlaravstånd. Fast jag läste eller hörde om att pendlaravstånden ökar.

bettan sa...

Vilken utsikt, så betagande. Men det ser kallt ut.
Skulle du kunna/vilja flytta tillbaka till Malå?
Marias pendelavstånd är som från Lund till Österlen/Gärsnäs. Det bär respekt med sig. Är vägen mellan Malå och Lycksele en bra väg? Dvs bred och välhållen? Åker man genom andra byar/samhällen? Är det en 110-väg?
(så många frågor)

Elisabet. sa...

Tony: Det är ju tur att det inte är där som hon ska arbeta heltid i sommar! Hon tycker själv att det tar på att köra nio mil och mycket älg finns där också.

Elisabet. sa...

bettan: tar frågorna i tur och ordning. 1. Igår solade hon i bikini, så det går jättefort när det tar fart, men sjön brukar inte vara isfri förrän i slutet av den här månaden. 2. Nej, jag skulle nog inte kunna flytta hem. 31 år söderöver sätter spår. 3. Första 3.5 milen är ingen särskilt fin väg, sen går den längs Vindelälven och är ju helt okej. 4. Ska höra vilken sorts väg det är .., knappast 110? 5. Flera byar/samhällen. Kristineberg, Björksele, Vormsele, Husbondliden.

Elisabet. sa...

Bettan: Nej, inga 110-vägar, väldigt "hattigt" öht, säger hon som arbetat på post-op idag och tycker att journalsystemet är aningen krångligt ,-)