fredag 12 juli 2024

Mitt i natten .... 


Vaknar med våldsam ångest och flimmer. Försöker distrahera mig med att lyssna til något lättsamt från radion - kanske Vetenskapsradion - men allt jag får in är president Biden som håller presskonferens. 

Oron blir inte direkt mindre av detta, även om han låter mer bestämd än tidigare. 

Man kan fråga sig vad det är med män som absolut inte kan tänka sig att ge upp sin position? 

Och nu snart mitt på dagen. Jag klipper gräset mot havssidan till. Där är mängder med vitklöver och små-små ekplantor vilka tittat upp, men tjoppas av lika snabbt. Aldrig har vi väl haft fler ekollon än i höstas och nu vill dessa växa upp och bli stora träd. 

Nej, man får inte alltid som man vill. 

Svetten rinner i ögonen och det svider och jag försöker torka tårarna så gott det går. 

Ser en hästtransport svänga in mot stallet och hagarna .., kanske hämtas några hästar till ett annat bete? Eller lämnas någon häst som varit på annat ställe?

Efter gräsklippningen duschar jag iskallt. Längtar efter bad i havet, men Halmstad kommun har gått med varningar till allmänheten  och meddelat att efter dessa våldsamma skyfall, ja, då blir det så här .., det är väl närapå avlopp som går rakt ut i Kattegatt och nu inväntas nya provresultat. 

Vi får väl se tiden an. Stackars människor i Jönköping och annorstädes där det svämmade över i källare och butiker! Vilket jobb det blir! Allt som ska avhandlas med försäkringsbolag .., minskad försäljning för affärsidkare och så vidare. 

Nu snart elvakaffe.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte roligt med översvämning. Vi satt fast i bilkö på E4 onsdagseftermiddag i Jönköping, därför att det stod meterhögt vatten under en viadukt, två och enhalv timme blev vi kvar i väntan på omledning av trafiken ./. Irene

Anonym sa...

Irene hemifrån: I många år hade jag mardrömmar om att jag kom och körde bil och så blev det stopp, då vattnet bara steg och steg. Panik! / Elisabet

Marianne Ekwall sa...

Usch så jobbigt att vakna med flimmer. Förstår att det blir ångest. Jag har aldrig känt av det själv men däremot massor av arytmier. Jag har lärt mig att leva med det men det är inte kul.
Vi här uppe i östra Svealand har tack och lov klarat oss från skyfall och vi bor högt så vi skulle inte drabbas ändå. Men jag känner med alla som får sina källare mm fyllda med vatten.