fredag 2 augusti 2024

Snart iväg ...

Fredagmorgon. Idag för femtiotvå år sedan blev jag mamma för första gången. 

Helt ofattbart .., femtiotvå år sedan! Ett halvt sekel! 

Strålande solsken idag och vindstilla! Det var länge sedan sist. Pv är i full gång med uterummet .., jag ska ta bussen från Skipås till Halmstad resecentrum, för vidare befordran till Bunkeflo. Pv, som ska träffa släkten som idag ska besöka Steninge, ansluter några timmar senare, även han med tåg). 

Det blir en kort visit, då vi ska ta passa killarna bara från i eftermiddag och tills i natt någon gång. (Ja, det blir nog ett morgonpass också). Och så hemåt igen i morgon. 

Lyssnade tidigt, tidigt i morse till gårdagens sommarpratare Markus Torgeby. Måste lyssna ännu en gång, då jag slumrade till mellan varven. 

Aldrig någonsin har jag missat - eller struntat i - sååå många sommarpratare som i år! Det är enklare när vi är på båten; då finns inte så många alternativ på kvällarna .., eller om det är lätt segling, så är det helt perfekt att lyssna till P1.


Och här är födelsedagsbarnet, hon som flyttat hem till Malå och tycker sig vara i det som väl närmast kan liknas vid paradiset! 

Första sex åren tillbringades i Kungsängen .., därefter hela skoltiden i Malå/Lycksele och fort-fort-fort hemifrån för att börja arbeta i Stockholm! 

Och nu .., hemma igen!

6 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

L i v e t . . .

Jag har en känsla av att många som flyttade ifrån någonting, senare längre upp i åldrarna väljer att flytta tillbaka.

Ha det fint med barnbarnen!
❤️

bettan sa...

Varmt grattis till både modern och dottern.
I juli 1975 blev jag gravid. Lika längesen som mellan1926(då gifte sig min mormor och morfar) till 1975.
Svindlande.

Tony sa...

Låter skönt och avkopplande att kunna ta tåget.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Så kan det mycket väl vara. Kanske blir man allt mer nostalgisk ju äldre man blir .., jag vet inte.

Elisabet. sa...

bettan: Ja, det är helt ofattbart. Vi pratade om det idag, sonens svärmor och jag själv, detta att ha barn som är över 50 år .., då förstår man ju ,-)

Elisabet. sa...

Tony: Fullständigt suveränt, men hjälp, så packat med resenärer. Många fick stå första biten. En tjej i 25-30-årsålder satt behagfullt lutad mot kupéfönstret och på sätet intill sig hade hon brett ut sina tjusiga väskor och allt detta medan mängder med andra fick stå och hålla i sig medan tåget startade. Men pv sade ifrån. Heja honom!