torsdag 22 juli 2010

Dagens fönster ...



Igårkväll, efter badet, tog vi en liten krumelurtur i omgivningarna.

"Ja, här sprang jag för fyra år sedan när vi hade motorhaveri med båten och hade lagt oss i Ängeviken ...", säger pv och "i fjolsomras, du vet, när jag var ute och seglade med Lisa .., då var vi här ..." fortsätter han.

Vägarna är små och slingriga och i den sista lilla hamnen som vi kommer till, den med båthusen som är uppallade med stenar .., där ligger massor med segel,- och motorbåtar och där finns bostadshus - om än inte många - och nästan alla är vitmålade i en mjuk vit färg och eternithus, som jag i vanliga fall avskyr, finns det också många av och det är förstås praktiskt om man bor nära havet och inte vill måla om stup i två.



Mot en båthusvägg, snett nedanför skylten här ovanför, sitter en äldre herre och blickar ut över båtlivet.

"Jaså .., är det siesta ...?" frågar jag.

"Jo, det är skönt nu på kvällen ...", säger mannen, som, visar det sig, endast bor där på sommaren.

Och han berättar att det är annorlunda nu.

"Du ser dom där röda husen längst borta vid bryggan ..? Dom är nybyggda .., tre, fyra stycken bara, ja, dom liknar mest båthus ... och det är köpehus, ja, nu, när vi har fått vatten och avlopp hit ut, då är det mera liv här ..", förklarar han.

Och så blir det tack och hej och nu är det torsdagmorgon och vi ska strax gå en trappa ner och äta Bed & Breakfast, med betoning på det senare .., och det har regnat i natt och är rejält mulet ännu, men kanske ändå att det klarnar upp lite?

På sängen ligger pv och läser Jo Nesbös "Frälsaren" och själv har jag Agatha Christie .., vi köpte var sin bok på loppis igår .., och så väntar vykortsskrivande och att packa ihop.

Vart resan går idag, har jag ingen aning om?

"Vi kan kanske åka till Gullholmen .., det är ett så väldigt fint samhälle ...", säger pv.
(Upplysning till Anders, Anna och Micke: Gullholmen har 5 invånare per hektar ...).

Ja, ja, vi får se.

Så underbart det ska bli att tälta i regn i natt .., tänker jag.

Smajlande ,-)

4 kommentarer:

Love, literature and gardening sa...

Jag har inte varit på Tjörn sen 1985 typ och där som är så fint! Njut lite för mig också.

Mian sa...

Blir det någon segling i sommar? (för PV alltså... jag misstänker att du inte är så sugen?)

AP sa...

5, helt klart mer än Lappland! :)

Elisabet. sa...

Llg: absolut .., fast just i kväll är vi Västergötland, om det nu finns kvar ...?

Mian: nej, båten står på land .., det har varit så mycket med hans mammas hus som ska säljas och min flytt osv. Men nästa sommar, säkert .., och jag tycker att det ska bli spännande. Är du hemma i morgon? Vi är i Alingsås och FUNDERAR på en sväng till dina trakter .., kaffe och sockerkaka kan vi ta med oss .. OM du är tillgänglig, vill säga.

AP: dig vill jag TACKA .., ååå, du vet varför! Vilken ängel du var! I love you! Och jepp, minst tio poäng för det fagra Bohuslän.