måndag 25 februari 2013

Sköna Hem ....


Så här ser det eleganta vardagsrummet ut i vår hyrda stuga.
En hörnsoffa, modell sjuttital kanske ..., glansigt tyg .., och med orangefärgade kuddar och plädar till den något lilaaktiga soffärgen, men det går bra det med.

På väggen till vänster om bordet hänger tv:n.

Här satt vi igårkväll och tittade på Akuten - det var Hilda, Anders, pv och jag själv och mycket sällskap har jag aldrig någonsin haft när jag suttit i soffan Ektorp hemma - , ja, och tittat på samma program.

Och så idag då .., krumleurig resa till Orsa Grönklitt och där, inne i skiduthyrningslokalen (där det vimlade av turister som väntade på slalomskidor, löparskidor, brädor och pjäxor av allehanda slag och modeller ...) lyssnade jag till en dam i 65-årsåldern kanske, en dam som var såååå upprörd över att hennes skidor inte fungerade som hon tänkt sig ..., och det finns inte ord för hur mycket jag beundrade den unga expediten som inte med en m i n   förrådde vad hon garanterat tänkte .., för mer oförskämd kund har jag sällan varit med om.

Precis ALLT  var fel.

Till slut visade det sig att damen hade gått upp i vikt och då blev det ju såklart andra förutsättningar än tidigare år ...., ja, med fäste och sånt.

Tack och lov att jag inte arbetar i den affären .., jag undrar om jag hade kunnat hantera det hela lika bra som den unga tösen?


Skiduthyrningen var rena kaoset - men ett organiserat sådant -.
Trevlig personal .., ja, det var imponerande hur väl det fungerade.

Sen hemåt.

Vid Oxberg, eller utanför Oxberg, såg vi starten för morgondagens Halvvasa, där AP ska ställa upp.
Klockan åtta får vi nog ge oss av .., starten går klockan tio och sen åker vi troligen i två bilar - hejaklacken består av övriga sällskapet - och kaffetermos och mackor ska förstås med och koskällan och flaggan!

Sist av allt - nu är det nutid -, tog vi lunch i Gustafsbacken (med f eller v .. strunt samma) och nu är alla utom Patrik och jag själv ute och tränar i spåret.

Hilda, som har sträcka fyra på fredag (den som först "dr Böhlander" och sedemera Josefine hade) har för idag för första gången någonsin stått på längdlöpningsskidor, men det gick bra .., och pv trodde att Hilda och Patrik (debut även för honom i längdspåret) klarat av en sex kilometer och inga incidenter av större slag hände .., allt hade gått enligt ritningarna.

Nu inväntar vi bara stockholmsgänget och lilla Nelly, förstås!

När Anders och pv återvänder, blir det en sväng till en Outlet här i närheten, för inköp av diverse utrustning ..,. nu har ju alla utom sonen såna här tajta kläder .., kanske känner han en viss press ..?

Ja, det var dagens andra rapport.


Här sitter vi ..., mitt emot varandra, Patrik - som håller på att färdigställa ett reportage till tidningen 7 Dagar som kommer ut i Halmstad - och jag själv.

Nu får det vara nock!



9 kommentarer:

Melody and M.E sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Melody and M.E sa...

Nej, nu får jag be om ursäkt! Tittat lite närmare och det var inte här vi hyrde! Men stugorna är väldigt lika både inomhus och utomhus!
Melodys matte

Elisabet. sa...

Melody: nej, här är inget hundbajs alls! I år har vi en stuga som är avsedd för hundar också, och vi tänkte att ..., jaha, den är nog mer sliten ..., men det var nästan tvärtom!

Monet sa...

Rustik inredning verkligen. Jag trodde inte såna 1970-talsinredningar fanns kvar faktiskt:-)

Jo, du 65-åriga damer kan nog sätta sig på tvären, haha. Det lät ju verkligen inget vidare och nog kan jag tänka mig att det är stressiga miljöer. Minns när vi stod i motsvarande shoppar och skulle ha utrustning till oss själva och tre barn. Brrr.

Elisabet. sa...

Monet: rustikt ..., är nog bara förnamnet, men trivsamt ändå. På nåt sätt spelar det ingen roll när man inte bor här för jämnan och jag tycker så mycket om loftet där vi sover ,-)
Ja, damen var en riktig harpa och det har nog inte med ålder att göra heller, ofta tycker jag att kunder som är mest otåliga är kvinnor i samma ålder som mina döttrar .., så där 35-40.

bettankax sa...

Oj, jag trodde först jag hamnat på en inredningsblogg:)
Ha det jättebra och NJUT!! Kram

cruella sa...

80-tal säger experten om soffan;-) Lycka till allihop och särskilt Hilda. Tufft!

Eva i Tyresö sa...

Harry? Är han med?

Ulrika sa...

Haha. Soffan är nog mer sent 80-tal tror jag, ev början av 90. Peter och jag hade en sån. Såååå ful. :-D