söndag 11 augusti 2013

Det bästa för Ingela i Malå ...

(Ingelas bidrag kom precis när vi hade haft dragning .., så nu får hon vara först ut i nästa omgång, det vill säga: den här svängen.)
 
Hej
 
Jag har haft en bra sommar med fina resor utom och inom landet och bra dagar hemma med paddling och bad. Hyfsat, ja ganska fint väder och kvalitetstid med tjejerna.
 
Men om sena bidrag räknas vill jag berätta att jag hade turen att få följa med några (yngre) vänner till Skellefteå för att lyssna på Mandi Diao. Eller, jag var minst lika sugen på att höra Moon Safari som var förband live, det är ett Skellefteåband som spelar det som kallas "progrock", står för progressive rock. Det ska inte förväxlas med progg, alltså den musik med politiska texter som var inne i min ungdom. Jag hör tydliga influenser från 70- och 80-tal i deras lite symfoniska musik. Inga simpla treackordslåtar utan avancerade melodier, spännande harmonier, täta taktartsbyten och fantastisk stämsång. Lite Queen- eller Eagles-stämsång, Yes-harmonier, lite Focus-instrumentalt emellanåt, ja  tokbra helt enkelt.
 
Före konserten som arrangerades på folkparken med Mando på utescen käkade vi gott på en uteservering. Min första egna utflykt den här sommaren, blir nog den enda också, välbehövlig var den. Mando Diao levererade förstås också, första setet med Frödinglåtarna och sen med egna låtar. Energi och bra musik, ja jag är helnöjd med kvällen.
 
Tyvärr tog jag inga foton men här är länk till Norrans bilder från kvällen och här länk till Moon safaris wiki. Lyssna gärna på Moon Safari på deras Myspace!

Inga kommentarer: