tisdag 11 februari 2014

"Vi ringer upp klockan tio och femton ....".


Och så tar jag tag i eländet och ringer ortopedmottagningen, i akt och mening att få ett hum om när och var ..., och kanske mest för att underlätta för den som ska göra schemat i affären.

Kvinnan som svarar låter bestämd och säger att det är ont om tider .., just nu planeras för vecka 11 och 12, men nu var det ju så att jag gärna hade velat ha en alldeles särskild kirurg till den där knäoperationen och då, säger den bestämda damen, då kan det ta hur lång tid som helst, för han tar sig mest an särskilt knepiga fall, när det blivit infektioner och sånt.

Aj, aj.

En gång hörde jag ett radioinslag där Parnevik låtsades vara Olof Palme och Palme skulle då sitta i en radiostudio och svara på frågor från svenska folket. Det började med att endast dom som bodde i 08-området skulle få ringa, men ingen hörde av sig ..., och då säger programledaren att alla som bor i Stockholm och Göteborg får nu ringa .. ,men samma eländiga resultat och till slut så får hela Sverige ringa!

Ungefär så kände jag det, med det här samtalet med bestämda damen.
För till sist sa jag .., "ja, ja, men ta nån annan kirurg då .., dom må väl ändå vara utbildade och kunna sin sak ...?"

Nu är det bara att vänta och se.
Blir det inte vecka 11 eller 12, så kanske i april?

5 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag hoppas att det blir snart och att du slipper vänta! Trist med bestämda damer i vården. Man är i händerna på dem och känner hur man krymper allt eftersom.

Kattis sa...

...och jag hade nog väntat in den omtalat skicklige läkaren!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: hon var inte otrevlig, men lät väldigt bestämd ,-) Jag vill att dom ska låta som om dom är snälla och det kanske hon är också, men dom får gärna LÅTA så också ,-)

Kattis: ja, det är ju vad jag helst önskar, men det kan ta så lång tid, så det uthärdar jag inte. Han är pensionerad och opererar i första hand knepiga fall, såna som har fått krångel med sina proteser och då hamnar jag ju sist i kön, allra helst som han inte arbetar heltid, inte ens deltid.

Monet sa...

Jag tappar andan bör jag läser detta. Vi står också inför en operation härnere som jag snart ska skriva om på min blogg. Det är fullkomliga l j u s å r mellan två europeiska länders syn på sjukvård. Hoppas du får en tid och ett omhändertagande snart Elisabet. Stå på dig, vad mer kan man säga?

Elisabet. sa...

Monet: men egentligen tycker jag inte att det är eländigt? Jag har haft ont i många år men dragit mig för att verkligen söka hjälp (läs: operation). Tre månader är ju vårdgarantin och där är jag inte än ..., och det var ju jag själv som ville ha den här kirurgen och att han inte kan ta hur många som helst, det förstår jag .., så lite får jag ju skylla mig själv. Eller mycket ,-)
Men du kanske menar nåt annat ...?