fredag 30 maj 2014

I morgon ....


Helt ärligt tror jag att min bästa gren är Längtan.

S o m  jag längtar till september och resan till London .., och som jag längtar efter barn och barnbarn och om ni bara visste så jag har längtat efter morgondagen, då, när vi ska ta bilen och först köra till Malmö och frukostera tillsammans med Anders .., sedan ett besök hos Tommy och Karin för att lämna Harry (som nog blir överlycklig .., han tycker sååå mycket om dem .., blir överlycklig när Tommy visar sig, för att inte tala om labben Meja!) ..., därefter Åbergs Trädgård .. incheckning på hotell Sekelgården ..,  ett besök på Ejdern (ska baka mjuka kakor ikväll och bjuda boende och personal på) .., träffen på Marinan klockan 19.00 .., och dagen därpå .., fika hos min rödvitrandiga storasyster och hennes familj och sist av allt,  kanske Småland och pv:s storebror med fru.


London, september 2012 ... sightseeingbuss och mannen mitt emot mig - han som har några gluggar i tandraden -, ler när jag tar en bild .., och tar bums en bild av mig och så ler han stoooort.
Värme. Glädje.

Och du ..,. vad längtar du efter?

Anna-Lena i Tumba skriver så här ...
I första hand måndag när vi börjar en semestervecka och åker till Gotland. Där väntar, förutom umgänge med barn och barnbarn, övernattning på Stora Karlsö och massor av sparris. Därefter längtar jag till september när det är dags för nästa semesterresa - 3 veckors öluff i Grekland.

7 kommentarer:

Anna-Lena sa...

I första hand måndag när vi börjar en semestervecka och åker till Gotland. Där väntar, förutom umgänge med barn och barnbarn, övernattning på Stora Karlsö och massor av sparris. Därefter längtar jag till september när det är dags för nästa semesterresa - 3 veckors öluff i Grekland.

Ruta Ett sa...

Vilken underbar du har framför dig!

Bert Bodin sa...

Låter trevligt allt det där. Jag längtar också, men försöker att "hejda mig". För med åren har jag lärt mig att tiden fram till det där längtansobjektet går så oerhört fort, när man inte tänker på det man har framför sig nu.

Men jag medger; det är svårt.

Elisabet. sa...

Bert i Luleå: det händer ibland, eller oftare förr, att folk sa .. "men varför bokar du en resa ett halvår i förväg ...?!!", men det är just den där känslan att jag har en morot som dinglar framför näsan .., nånting att längta till.

Om man vill att tiden ska gå fort, då ska man vara med i EFIT, ett foto i timmen, för så fort går aldrig dagen som just då.
Men det vill man ju inte .., man vill både att tiden ska stå stilla (iaf när man är ledig) och gå fort (till det man längtar efter) ,-)

Ruta Ett: om!!

Sven Teglund sa...

Jag är väl inne lite på Berts linje också att längtan kan ha sina sidor, att man lägger så mycket förväntningar i framtiden så att man missar en del som finns just framför en.. Men när jag tänker på dig Elisabet, så stämmer ju inte det. Du har ju förmågan att vara absolut närvarande både i det som händer just nu och i din längtan. Och det är väl dit vissa av oss andra får sträva, där du redan befinner dig. Att uppleva det man längtar efter som någonting närvarande här och nu.

Anonym sa...

Att längtan är viktigt det är bra för alla att längta efter någonting.Det finns ju en god kaka som heter längtan.Ha det nu så gott och bra på alla sätt.Kram på Er både Du Elisabeth Och Tomas SONJA o GÖSTA

Elisabet. sa...

Sven: ja, jag tror att jag har den förmågan att både längta och samtidigt ta tillvara dagen som är just nu ,-)
Skillnaden är väl att somliga (kanske herr Teglund ..?) INTE har något behov av en längtansmorot, utan nöjer sig med det som är .., och det vill jag alltid ha.
Jag vill ha nåt som glimmar där lite längre fram ,-)