tisdag 16 september 2014

Om man är van vid Ejdervägen i Stensjö ....




.... så blir londontrafiken i mäktigaste laget.

Jag skulle - lätt som en plätt - kunna tillbringa mesta delen av tiden i någon av alla parkerna.
Trafikbruskaos är helt klart inget för mig.

Den här lilla enminutsfilmen är tagen vid apoteket Boot´s, alldeles intill tunnelbanestationen High Street Kensington. Till den hade vi kanske fem minuters promenad.

Och som vi häpnade över alla cyklister som kom susande i samma filer som bilar och bussar; det var, åtminstone för mig, ett smärre mirakel att ingen blev överkörd!

"Men du ..., nästa gång kan vi väl åka till sydvästra delen av England, till Cornwall, t.ex ...?" säger jag till pv, han som absolut inte vill traska omkring i någon fler storstad.

Han tycker att en bilsemester i Skottland vore perfekt.

Ja, vi får väl se.

(Filmad med min Iphone .., så blir det därefter).

Och ja, jag har tydligen ett överskott på bloggenergi .)

11 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Är helt ense med PV, gillar inte heller storstäder, trängsel, och trafik. Men kan verkligen rekommendera att bila i Skottland. Underbart! Så vackert... Maten är inte mycket att hänga i julgran, men god whisky är inte fy skam :D

Rexxie sa...

Det där såg väl inte så farligt ut?!

Elisabet. sa...

Dubbelörn: fast nu dricker ingen av oss whisky :) Men det finns väl annat.

Rexxie: nej, jag tänkte det också, det höll på att avta när jag väl bestämde mig för att filma. Tyvärr fick jag inte med alla cyklisterna, jag tror jag filmade det här i lördags och då var det väl inte som värst.

Evas blogg sa...

Jag gillar inte heller storstadsbrus. Blir alldeles matt av det. Men du, åk till Skottland! Helt underbart att bila runt där och avsluta i Edinburgh, jag vet att du kommer att gilla den staden.

Bert Bodin sa...

Och jag förundrar mig över att "modet" är universellt. Folk ser precis likadana ut här i Luleå. Och just nu i brytningen mellan sommar och höst, ser jag typiska beteenden i din film. Där kommer en dam i t-shirt och i övrigt sommarlätt klädsel och ställer sig bredvid en ryggsäcksbärande kille, som har rejäl skinnjacka och stickad mössa.

Inser att termometerbrist verkar föreligga i båda våra städer.

Elisabet. sa...

Lillan: ja, jag ska försöka övertala honom! Det ser så vackert ut!

Eva: nog minns jag hur lyrisk du var och vilka fina vyer du bjöd på! Jo, Skottland står också på listan :)

Bert: det är likadant överallt, tror jag. När det har varit över tjugo grader varmt, ser jag unga kvinnor med vinterjacka och tjock, stickad halsduk! Jag fattar det inte.

Carita sa...

Det är ju knappast någon överraskning, men jag får jättemycket energi av storstadsbrus. Gärna ännu mer trafik i kombination med sirener och en tryckluftsborr. Det gör mig så lycklig att ögonen tåras.

Elisabet. sa...

Om det är Carita från Ringvägen: ja, men du bodde ju närmare Storgatan ..., det är nog därför 😉.

Carita sa...

Aah, där har vi det! Eller så är det en omvänd effekt av att ha vuxit upp i Västerbottens inland och fjälltrakter. :-)

Jessica sa...

För det första är jag så glad över din bloggenergi!

Tycker det är så fascinerande med alla olika sorters människor, det är så kul att bara titta på folk på tex en tågstation, men storstad är verkligen inget för mig.

Elisabet. sa...

Jessica: ,-)
Det tycker jag med, det där med att sitta och stillsamt begrunda andra människors öden och äventyr, så lite eller mycket man nu får veta ,-)
Men bara att fantisera om det, är roligt.