fredag 5 december 2014

Det bästa för Lena i Östersund ...

Hejsan Elisabet!
 
Om man som jag gör, bor i samma lilla stad som sina vuxna barn och deras familjer så är det inte helt ovanligt att man oväntat och oplanerat träffar på varandra på stadens gator och torg eller som i detta fall på ICA.
Glädjepirret som kändes häromdagen när jag oväntat hörde ett av barnbarnen diskutera med sin syster om VEM som egentligen skulle få äran att köra mjölken i sin lilla varukorg det pirret var STORT. 
 
Dramat utspelades samtidigt som jag funderade över sådana viktigheter som röd eller blå jästförpackning. Leendet från barnbarnet som fick syn på mej mitt i köramjölkdisskusionen, det leendet var härligt. 
 
-Mooormoor, hördes och så var diskusionen om VEM som skulle köra mjölken på en gång glömd och slut.
 
Sen blev jag väldigt glad över att jag klarade mej från att bryta armar, ben och nacke häromkvällen när Östersunds gator hastigt förvandlades till en enda iskana. Fast det är en glädje av en annan grad. 
 
Den där barnbarnsglädjen  den är så speciell, att ha dem nära, att få vara med i deras vardag och att lite då och då få låna dem en dag eller två, det är så fantastiskt roligt och speciellt.
PS: Om jag inte blir trött av att lek
 
Glada hälsningar.
Lena i Östersund
 
//Elisabet skriver: se där, nu har proppen lossnat, nu har vi Lenas andra bidrag och jag blir så glad, så glad, så glad! 

5 kommentarer:

Rexxie sa...

Blå eller röd jästförpackning? Sist jag köpte jäst var de gula...

:-)

Anonym sa...

Åh Rexxie, jo visst är förpackningarna gula det är de ju, men texten på förpackningen var röd eller blå...beroende på om man tänkte sej baka en söt deg eller en matbrödsdeg. Kan ju tillägga att jag alldeles glömde att köpa jäst :)
/Lena i Östersund

Tankevågor sa...

....och jag blir alldeles varm inombords av det här. Kan bara tänka mig vilket pirr som skulle kännas i mig om jag plötsligt fick höra mina barnbarn när jag var ute och handlade mat.
Skulle förmodligen svimma av lycka. :-)

Rexxie sa...

Aha! Visste inte att det var skillnad...

Elisabet. sa...

Rexxie: men är det verkligen möjligt att du inte visste detta!!
:)