onsdag 3 december 2014

Ansvar och mera ansvar ...


Hela dagen har vi suttit framför tv:n och följt debatten om hur det skulle bli med budgeten.
Den med Stort B. 

Mellan varven har pv besökt vårdcentralen och fått veta att allt rör sig om ett virus ..,  mitt högra knä tappade styrsel och kryckorna fick hämtas ur hallgarderoben .., det har bakats olika stora lussekatter .., sovits på soffan (den sjuke) och tittat på ännu mera debatt. 

Det här hur människor visar upp sig, är hur intressant som helst. 

I veckan har jag sett hur en av SVT:s programledare i Gomorronprogrammet nästan tystnat när hon hamnat intill en annan programledare .., alldeles tydligt blev hon närapå stel och otvungen, allt medan den andra tog över helt och hållet. 
Det var hemskt, jag fick nästan ont i magen! 

Här var det också skillnader. Pv häpnade.

I riksdagens talarstol ser man också skillnader. 
Några läser innantill och med entonig röst .., det låter som ett evigt valtalande och då tappar jag intresset. 

Ulla Andersson (v) är duktig på att prata om Viola på långvården eller Karin som är undersköterska, men sånt kan man också ledsna på ..., Magdalena Andersson såg trött ut och det kan man väl förstå .., moderatledaren som ännu inte är ledare visar inga känslor .., en rundmagad skånsk socialdemokrat talade så att jag lyssnade .., det gjorde även en relativt ung centerpartist som heter Emil Källström och som jag tror kommer att bli partiledare för Centerpartiet någon gång.

I bänkarna satt andra ledamöter och fibblade med sina telefoner .., finansminister Andersson knaprade på en chokladkaka och hämtade ett glas vatten .., och såg ut att kolla frisyren i någon monitor.

SVT:s Hannes Nelander hann nästan få skägg ...

Det gjorde även Leif Pagrodtsky som intervjuades i Rapport. 
För honom var det viktigt att få styr på luggen .., ja, när han trodde att han inte var i bild. 
Ja, det förstår jag. 
Vem har inte problem med luggen?

Och Rapportuppläsaren, ja, hans skäggväxt kom fram allt mer under dagens lopp.
Det här gjorde du bra, Hannes!

Sånt där kan man tänka på under en riksdagsdebatt.

10 kommentarer:

Anonym sa...


Även om det var olika storlekar ser dom goda ut.

Friherrinnan

Ruta Ett sa...

Ja, det är inte klokt vad det gör mycket hur man för sig i talarstolen. Om de visste hur viktigt det är så skulle de genast gå kurs i presentationsteknik och muntlig framställning.
Hannes är en av mina favoriter som nyhetsankare!

Elisabet. sa...

Friherrinnan: men tycker du om lussekatter ...?

Ruta Ett: för mig också, jag tycker att han har blommat ut och blivit så trygg och säker, sin relativa ungdom till trots.

mossfolk sa...

Jag tittade bara lite sporadiskt, men håller.med om att Ulla Andersson gjorde ett bra jobb. I allafall tills hon gjorde situationstecken i luften med fingrarna och med ett ironiskt tonfall benämnde vårdnadsbidraget som stå-vid-spisen-bidraget. Då var jag tvungen att gå en rask promenad...
För övrigt hade ett litet smycke passat bra till den klänningen hon hade ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: hahaha .., helt underbart noterat av dig! Ja, den grå klänningen hade nog blivit fin med ett litet smycke, men dithän kom jag aldrig i tankarna .., jag har ju aldrig smycken själv ,-)

mossfolk sa...

Jag vill förresten tro att det där telefonfibblandet som så många ägnar sig åt handlar om att de antecknar eller kollar upp texter, påståenden och statistik etc i det som sägs...

Elisabet. sa...

mossfolk: det kan vi ju hoppas på :)

Kattis sa...

Virus är det absolut värsta och envisaste... Krya på sig pensionatsvärden!

Anonym sa...

Virus, regeringskris är eländigt och trist men när gatorna förvandlas till en blöt och MYCKET hal isbana lagom till man ska ta sej hem i mörkret då är det ett elände av en annan grad :( Men allt gick bra, inga brutna armar, ben eller nackar och när jag lättad öppnade ytterdörren låg där ett trevligt litet paket med min Glädjevinst. Tack så mycket!
PS:Åh, vilket vackert presentpapper paketet var inslaget i :)
/ Lena i Östersund

Elisabet. sa...

Kattis: jag ska framföra hälsningen, han är tydligen så illa däran att han inte ens läser bloggar ,-)

Lena i Östersund: så bra att det kom fram! Papperet inhandlades i en liten pappersbutik på Hight Street Kensington i London.