måndag 15 december 2014

Resumé ....

Full syra på jobbet!
Tunga paket som väger på pricken tjugo kilo, vilket är maxvikten .., vi baxar och har oss och försöker få plats på hyllorna.

Julfrimärken säljs i parti och minut, mest parti, och fjortonkronorsmärkena tar slut och jag säger att jag har beställt, dom kommer nog i morgon, men så länge får vi pussla lite, ja, det går ju lika bra att ta två vanliga inrikesmärken bara, plus ett prioritairemärke intill.

Paket skickas runt hela världen!
Många till systerlandet i väster .., till barn som arbetar och inte kommer hem.

En kvinna vill skicka en kvarglömd tröja till Danmark.

Och från fyra till fem hamnar jag som avlösare i charken.
Lätt panik!

Jag är osäker på vilka korvar som är vilka och inga plu-nummer kan jag, men tack och lov för små skyltar som sitter vid varje vara (på baksidan av namnet på varan står plunumret) och jag skivar griljerad julskinka och en ung kvinna vill provsmaka två olika skinkor ..., en man köper 2 hg salami och dom ska vara i "lagom tunna skivor, ja, inte lövtunna!" och inte får jag paketen så där fina som ordinarie charkpersonal får - men kunderna är vänliga och säger att dom ändå ska riva upp paketet så fort dom kommer hem -.


Och sen har nånting blivit fel i kommunikationen, så den som ska börja arbeta klockan fyra dyker inte upp .., Mattias ringer runt till alla möjliga och får till sist fatt i den som står på schemat och hon kommer ilande från sitt andra jobb och är en komplett ängel (men en trött ängel .., det blir en lång arbetsdag för hennes del!) och hon tar hand om mejerileveransen som är tung-tung-tung!

Nu är det sen kväll.
Pv, sjukskriven även den här veckan ut, hostar och har sig, men liiiite röst har återvänt.
Men trött är han .., så obegripligt trött.

Från tv:n hörs nyheter ..., ååå, denna oreda i världen, men jag ler åt journalisten från en tv-station i Sydney - ja, det gäller det här gisslandramat på ett café -, hon pratar på gränsen till bred norrländska, jag sitter i soffan och säger till pv att hon måste vara från Västerbotten, men det är hon inte, hon är tydligen från trakten av Arjeplog och då tänker jag förstås på rara Solveig och vårt besök i Dalarna och sen dyker Margot Wallström upp (hon är ju verkligen från trakten av Skellefteå!) och i studion sitter en av programledarna - Anders Nånting -, västerbottniskt påbrå även han om jag inte missminner mig, ja, lite från Norrbotten också om det nu ska vara så viktigt.
Hemlandstoner rakt av.

Innan jag går i säng ska jag massera mig själv med lavendelolja.
Ibland behövs inte mer än så.

10 kommentarer:

Biggan sa...

Krya på er där i gula huset så ni orkar med julefriden!

Elisabet. sa...

Biggan: jo, det ska nog bli bra, hoppas vi ,-)

Ruta Ett sa...

Herregud! Ni västerbottningar har verkligen spritt er över landet! Ungefär som skåningar! Jag brukar säga att det behöver all hjälp de kan gå! :-)

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, det är tur att det storsvenska blodet tunnas ut med västerbottningar som säkerligen har samiskt påbrå. Jag tror att jag såg en finsk same på mammas sida. Så jag åker nog ut :)

Guy sa...

Flickan från Sydney bodde på samma gata som jag i Arvidsjaur. Hon har en pappa med rötterna i Arjeplog och mamma från Australien.

Anonym sa...

Kl 21.55 igårkväll gjorde jag det där nästintill förbjudna, ja bokstavligen sprang in på Ica strax innan de skulle stänga... det som hägrade var 1 liter mjölk. Men min mjölkliter i handen skyndade jag mej till kassan och kassörskan och tänkte att jag skulle säja något snällt till henne. Men hon var fullt upptagen att tillsammans med en annan anställd diskutera den gångna helgens vedermödor på dansgolvet så jag vet inte om överhuvudtaget la märke till mej. Jo, hon tog ju betalt men liksom såg mej inte. Jaja, hon var säkert trött efter en lång dag och kanske hade hon liksom du Elisabet packat upp massor av varor och annat fix och tricks som görs av er som jobbar i butik. Hur som helst tänkte jag på dej när jag näst intill osynlig betalde och tror att så skulle inte du ha gjort... :)

/ Lena i Östersund

Elisabet. sa...

Guy: ännu ett bevis på hur liten världen är :)

Lena i Östersund: tyvärr, tyvärr har jag säkerligen felat på den punkten jag också, men jag förstår känslan. Jag var själv med om det när jag gick in på Maxi och handlade .., kassörskan tittade inte upp, hälsade inte .., pratade med en kollega och tog - så där förstrött - betalt. Jag kände mig bara som en kassako.

Eva i Tyresö sa...

Så viktigt det är att bli sedd!!!!
PV måste ta sitt jullov också för då kan han slappa av. Ingen skola väntar......då kommer nog rösten???
Vi håller tummarna.
Trist att vara så trött hela tiden utan att göra något alls.

Anonym sa...


GÅ tillbaka till läkaren pv be att dom tar ett blodprov så att du inte har lunginflamation, eftersom du är så trött


Friherrinnan

Elisabet. sa...

Eva och friherrinnan: det har dom tagit ..., men är det så här i morgon, så ringer vi igen. Idag är han helt tyst.