tisdag 18 augusti 2015

På jobbet ...


Halv tre till kvart över nio.
Dom sista sex timmarna är vi bara två kassörskor och vid halv fem är det tänkt att E i charken ska få rast och jag ska avlösa och där står jag med en rad kunder i kö och jag skivar kokt tunga som minsann inte är det enklaste att få styr på (den halkar omkring på skärmaskinen!) och någon vill ha rökt Lönnebergaskinka och mitt i allt detta ropas det från kassan, kan jag komma bums, det är nåt med posten ..., och jag får lämna tungan åt sitt öde och fånga in hon som har rast och så börjar det hela om igen och det är stressigt och känns inte alls bra!

Hela dagen har det varit otroligt varmt ute och det märker vi genast av i affären.
Sommarhusägarna blir kvar och köerna växer sig långa.

Nån frågar efter myrmedel .., en annan efter rostad lök.
En turistande familj från Italien tycker att det blev dyrt och frun i familjen förklarar för sin man att det är köttet som kostar.
Och där är ett medelålders par från Freiburg i Tyskland och jag minns tydligt när vi - någon gång på 90-talet -, passerade just den staden och funderade på att ta en linbanetur, men avstod.

Kvällen bara susar iväg!
M tar hand om tobaksleveransen .., jag har kassan.


När klockan är kvart över nio, har jag bytt om till mina egna kläder.
Man blir som en annan människa.
Eller: man känner sig som en annan människa!
Friare!

Och jag cyklar hemåt och skänker pv en tacksamhetens tanke; han har nämligen köpt och monterat ny belysning på min cykel och nu blir det i alla fall aningen enklare att ge sig av hemåt.
Kvällarna mörknar betänkligt.

I Särdal har skörden bärgats; nu ligger små drivor med "båss" på cykelbanan och det doftar på ett alldeles särskilt sätt. Höstdoft. Sensommardoft.

Hemma har pv kokat björnbärsmarmelad och själv ramlar jag ihop på soffan Ektorp, säger att jag orkar rakt ingenting .., gör mig redo för kvällen .., läser några sidor av Kristina Sandbergs trilogi som jag aldrig kommer att ta mig igenom .., pv kommer upp, vi ligger nära varandra och lyssnar till nånting som jag inte längre kommer ihåg vad det var .., nån sommarpratare kanske, men som vanligt somnar jag inom loppet av två minuter.

Och nu är det ny dag.

1 kommentar:

Kattis sa...

Den där böjda tungan, med de äckliga papillerna... Ingen höjdare alls i en skärmaskin!