onsdag 23 september 2015

Höststädning ....

Det är väl allom bekant att det här med bloggeriet är på utdöende och snart är vi väl bara en handfull som känner ett behov av att "skriva av oss".

I min länklista har hur många som helst trappat ner - eller helt försvunnit - och nu har jag plockat bort dom som inte har uppdaterat på länge, länge.
Det beror alltså  i n t e  på att jag inte tycker om era bloggar!
Och blir ni skrivsugna, kommer tillbaka och vill vara med i listan, så hojta!

Gunnar i Vaplan, jag förmodar att din blogg kanske återuppstår under - eller efter resan till Afrika -, så du får hänga med ett tag till ,-)

Eva på Frösön .., du kanske också kommer med något inlägg?


9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Ja jag skriver lite då och då när andan faller på.

Bert Bodin sa...

Jag tror inte att bloggeriet är på utdöende. Det är bara så att konkurrensen har ökat i och med Facebook, Twitter, Instagram och liknande.

Min blogg fungerar mer eller mindre som en dagbok. En dagbok som vem som helst får läsa, och gärna kommentera. Jag tycker det är fantastiskt att bläddra tillbaka i årgångarna och se vad man gjorde förr.

Facebook blir för kommersiellt, tycker jag. Jag använder det, men med rätt stor urskillning.

Fortsätt blogga!

Elisabet. sa...

Eva på Frösön och Bert: jo, jag kommer säkert att fortsätta .., det är för mig som för dig, Bert - en slags livsdagbok -.

Bloggblad sa...

Jag har också noterat att det glesnat i bloggarleden. Men... det tog tid då när "alla" skrev varje dag.

Eftersom jag har tryckt upp böcker (bara till mig, inget som ska säljas) på sammanlagt 1000 sidor, och har haft så roligt när jag läst, så tänker jag på just det egna sparandet för jag kommer att trycka upp fler. Nu är inte ungdomarna så roade, men jag vet att de kommer att bli med åren. Barnbarnet och jag har högläst de avsnitt som handlade om henne när hon var liten och hon älskade det.

Evas blogg sa...

Vilken rolig idé Bloggblad!

Anonym sa...

Jag tror inte alls att bloggandet är på utdöende. Däremot tror jag att en del bloggar är det och att det kommer nya hela tiden. Det finns ju många unga som bloggar och dom kanske inte är så vanliga bloggvänner när man är medelålders plus.
Fortsätt blogga annars blir det sorg i många datorer. ;-)
Anne i Mantorp

Monet sa...

Noterar att jag utgått i listan med min sydfranska by och tänker att det finns mänga anledningar till det just i denna blogroll.. Nu KA N det ju vara så att anledning till glesare blogginlägg kan bero på sjukdom, allvarliga familjeförhållsnden som tar över i vardagen och som man inte skriver (iallafalll inte jag) i detalj om varken på blogg eller övriga sociala medier. Det där är olika hur privat man vill vara.

Det K A N också bero på tekniskt strul som i mitt fall med ny kamera med wifi som inte fungerar som tänkt och ny datormed två månaders väntetid för korrekt installation så att ord- och bildöverföring fungerar så smidigt som det gjort tidigare och inte tar timmar av frustration innan ett inlägg är på plats.

Allt behöver inte bero på att bloggvärlden är på väg att tunnas ur till förmån för övriga sociala medier. Däremot funderar jag själv över hur och varför det är viktigt att samtidigt finnas på Facebook, Instagram och egen blogg med samma text och bild samtidigt? Nånstans får man kanske framöver välja och ingen vet väl på allvar vilket medium som tar over? Jag ska också följa Bloggblafs exempel och printa ut mina sju hittillsvarande Frankrikeår i dagboksform - det är i första hand för den egna och familjens del min blogg är skriven. Tack alla ni som den här vägen hittade fram till den och som förhoppningsvis haft lite trevligt genom att läsa hur man också kan få ett bra liv utanför Sverige också en bit upp i åren!

Monet sa...

Bloggblad förstås Marianne! Du vet ju själv hur det är att skriva på litet tangentbord😃😃😂

Höstprinsessan sa...

Motiven här tycks något dunkla, ser att fler som inte skrivit något för ännu längre tid sedan än ovanstående ändå tycks hålla sig kvar:-), för övrigt instämmer jag med Bert och Bloggblads idé med böcker är fin, tror det var hon som sa att bra att tänka på är att ta bort länkandet när man trycker bloggen för det går ju inte i en bok, så sant, och så ser det snyggare ut. Och så kul att ha för barnen även om det är kul att titta i bloggen också. Nej tror absolut inte bloggen försvinner, kan vara att vissa som är vana vid uppmärksamhet fått den minskad, av olika anledningar. Leve bloggen!