lördag 5 september 2015

Och så var det den där glädjen igen ...


I dessa dagar av mänsklig sorg och bedrövelse; med småttingar som faller överbord och spolas iland, ja, då kan det sannerligen kännas kluvet att ägna sig åt sådant som att leta efter stunder av glädje.
Men dom finns ändå!

Om du tänker på nånting som gjorde just ditt hjärta lite extra-varmt .., då är du välkommen att vara med! Mejla bara hjärtevärmen till bisse151@gmail.com, så är du med i utlottningen av en liten burk med Blombergs honung.Det var igår som vi svängde ner till bonden Stig, han som bor precis mitt emot friherrinnan, bara längre ner mot havet till. Stig är en av tre bröder och den som tog över barndomshemmet.
Och det var där som pv köpte mjölk närapå direkt från spenen, ja, för många, många år sedan!
Fortfarande finns där kor som går och betar nere på ängarna mot havet.

Och Stig har fått ett nytt högerknä och om hur det fungerar eller inte fungerar och vem som opererade vem, ja, det pratar vi om när vi nu ändå är där, ja, för att köpa honung.Om nu en bonde någonsin kan ta igen sig, så gör han det kanske här?
Under två päronträd som bundits samman med rejäla rep, allt för att inte dråsa i backen.Två bikupor finns på gården.
S o m   det surrade i särskilt den vänstra kupan!

"Javisst är det skillnad på bin,  i den här, den hitre kupan, är dom betydligt mer stingsliga och här har jag fått flera stick, medan bina i den högra kupan är betydligt mer lätthanterliga, det lär bero på drottningen?" säger biodlerskan, hon som är brorsdotter till Stig och också bor på gården.

Ja, just det ja, förstapriset är alltså en liten-liten burk med nyslungad honung!Andrapriset är två härliga vykort från Bretagne i Frankrike!
Det är Monet (som för övrigt husbilssemestrat just där i somras) som står för det priset.
Tack snälla! säger jag.
(I Bretagne tillbringade jag själv en veckas semester i september 2002. Vi hyrde ett hus med havsutsikt, ja, så stod det i katalogen med husbilderna, men den utsikten gällde nog bara om man stod på hustaket. Underbart var det i alla fall .., med ett iskallt Atlanten och med ett landskap som nästan påminde om Hallands, lite kargt och inte så inställsamt. Vi såg hortensior som bildade häckar, stoooora och frodiga .., och jag handlade bröd i ett närbeläget bageri. Expediten var som en solstråle och gjorde mycket för känslan av att känna sig välkommen.)

Såja, nu vet ni.
Bara att fundera ut vad som gjorde hjärtat varmt!

Dragning "någon gång i slutet av veckan".
Ska vi säga på lördag?
 


Inga kommentarer: