fredag 30 oktober 2015

Strax dragning ....


Och här syns några av glädjebidragen.

Visst är det fantastiskt ändå, att den här glädjen .., den rör sig sällan om enorma pengavinster eller andra märkvärdiga saker ., nej, det är oftast det vardagliga som ligger en allra närmast hjärtat.

Men också en stark längtan till Afrika (Gunnar i Vaplan) .., eller glädjen när en ung kille på semester i Turkiet övervinner sin blyghet och vågar närma sig en kompis  (Kattis) ..., eller glädjen till ett litet barnbarn med klar blick eller till en äkta make (född i England) som tittar med nån slags sinnlighet på sin fru (Anna-Lena i Tumba) .., och där är hon som ordnar det här med änglaklänningar till småttingar som inte hann tulta omkring här på jorden (Ann i Göteborg, ni vet, den STORARTADE), och där är madamen som i vanliga fall mest skriver om stickning, alternativt rally, men som nu Skådat Ljuset och börjat på gym (Ulrika .., dit-det-bär-dit-bär-det, jag känner igen mig ...).

Och i Stockholms utkant ser någon ett rådjur ute på altanen och även frostnupet gräs och blir lycklig över detta (Eva i Tyresö) ..., någon annan hoppas att IFK Göteborg ska vinna allsvenskan i fotboll och blir väl alldeles till sig om så blir fallet (Sportiga Jenny) ...,  och i Mantorp går Anne omkring och gläds åt kaktusen som - trots bristfällig omvårdnad - nu börjar knoppas och snart (kanske) ska blomma i gult!

I Uppsala känner Barbro sån oerhörd glädje och tacksamhet över att hennes äldste bror tillfrisknat efter en hjärnhinneinflammation .., och friherrinnan i Steninge, ja, hon gläds över stunderna på stranden och i havet (men ofta i omvänd ordning) och en smarrig räkgryta tar hon med också, ja, på plussidan.

ellem i Skellefteå, hon berättar så här om sin glädje:
"Nu skriver jag äntligen om det som glatt mig hela hösten, nämligen det fina vädret vi haft och fortfarande har. Sol och ovanligt varmt. Inte många dagar med regn på hela hösten och inte särskilt blåsigt heller. Tror faktiskt att vi i Väster-och Norrbottens kustland har haft det bästa vädret. Fantastiskt! Nåt annat som gläder mig är att vi fått in kaminen i stugan och att den är inspekterad och klar.  Eftersom det luktar så mycket och man inte bör vara inne när man ska elda för första gången, känns det lite fel tid att göra det nu. Vi ser fram emot våren! Satt ute på altanen en stund  i eftermiddag men solen går så lågt nu att den inte kommer över träden i sydväst. Vi konstaterade att om bara fem månader kan vi sitta ute i snödrivan och njuta av vårsolen! Tiden går faktiskt ganska fort!"
 
annannan i Portugal, hon kommer ihåg sin mamma som inte längre finns i livet.
" .... framför allt gav hon bort, och gav tips om böcker. Det är flera som har sagt till mig sedan mamma gick bort att "tack vare din mamma har jag läst så många intressanta böcker". Det var i mammas anda som jag skickade En piga bland pigor till dig, och Och Skånes somrar ila, förstås. Hon hade köpt pigboken, och Ingrid Sjöstrand var hennes favoritförfattare. Både att du lottar ut den här boken i glädjelotteriet, och att du köpt den andra att ge till din syster, det är också precis i mammas anda, och det gör mig så varm om hjärtat precis nu."

Och sist av allt ..., så känner jag själv sån glädje över dom här fyra lediga dagarna som innehållit besök av barn och barnbarn .., jazzkväll på Grand Hotell i Halmstad ..., iskalla dopp i havet i Steninge .., ja, bara känslan av att vara  f r i. 
 
Nu ska pv få ikläda sig NP-rollen!


1 kommentar:

Evas blogg sa...

Vad fint med alla glädjor samlade i en bild.