lördag 17 februari 2018

Mitt eget bästa ....


Det är flera saker som är det bästa den här veckan.
En är att pv tog beslutet att vi inte skulle sova tillsammans, så han kröp i säng i Gunnars rum och jag fick vara kvar i sängkammaren. Till min oerhörda förvåning gjorde Harry matte sällskap - ja, nu fick han ju plötsligt en  h e l t  egen säng -!
Hur blev det då?
Jo, pv säger att han vaknar så utvilad .., en timme innan klockradion går igång!
Och själv sover jag så gott!
Detta att ideligen vakna av att någon snarkar och sen, när denne har vänt sig om, då väntar man bara på nästa omgång - resultatet blir att man ligger på spänn -.
På ohåga, som vi säger hemmavid.
För att inte tala om hur jobbigt det ska vara för den som tycker sig sova sååå gott och ideligen väcks av en allt mer irriterad röst som säger "vänd dig om!"



Annat som gjorde mig varm i hjärtat?
Men ååå, att vakna en morgon och inte ha ont i ryggen!
Det är nu snart ett helt år sedan min första knäprotes byttes ut och resultatet blev långt över förväntan; jag har aldrig ont i mitt ben!! Det är helt underbart!
M e n ..., sista månaderna har jag i stället så ont i höften på samma sida.
Det är en smärta som är mer molande än knävärken och jag känner knappt av den när jag är igång, men åååå, så hemskt det är på nätterna!
Värken går ner i ländryggen och på ovansidan låret och det är knappt att man tar sig ur sängen och än värre är det att ta på sig strumpor eller att ta på sig en högersko och tvingas vinkla benet!
Men just idag .., denna lediga lördag ., kände jag INGENTING!
Ååå, så jag ler när det här skrivs!



Igårkväll arbetade jag tillsammans med Johanna och hon är den av oss anställda som varit längst i butiken. Alltid lugn .., snäll, omtänksam. En fantastisk kassörska!
Det är ytterst sällan vi har samma arbetspass, men igårkväll var det så och det var så trivsamt.
Jag ägnade nästan hela tiden åt att fylla upp fruktdisken och det var sååå tungt, men roligt! 

Och nu ledig dag!
Om en vecka precis kommer Ulrika och hennes Vän på besök  då dom ändå är i närheten - och dagen dessförinnan ska jag träffa kvinnan som sa att hon hade nånting som skulle passa mig perfekt - inte ett regelrätt arbete - men nånting som ändå ger en extrainkomst.
S o m   jag undrar vad det kan vara!

Bilderna här ovanför har inget att göra med just det jag skriver om, men det är bilder som skänker mig glädje. Förmodligen var jag lycklig när jag tog dem. (ja, det är jag nu med, särskilt som kaffet är klart).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har liknande problem i ländryggen och med att vinkla benet. Men jag har fått mycket hjälp av en duktig massör. Och han visade ett sätt att stretcha höftböjarmuskeln så det har blivit mycket bättre. ellem

Elisabet. sa...

ellem: det är underligt, för jag hittar liksom inget samband med när ryggen tackar för sig, förutom att det aldrig händer dagtid.