fredag 8 november 2019

Efteråt ....


Till alla rara vänner som skrivit och peppat i det föregående inlägget och på andra ställen också: så här blev det. (Många av er vet ju redan, ni som läser på instagram).

Jo, läkaren visade sig vara en vacker, mörkögd skönhet som heter Lynsey och hon var väl i trettiofemårsåldern. Men först kom en sköterska - som jag trodde var läkaren - och frågade om jag fyllt i hälsodeklarationen och det hade jag, allt utom vikten. Jahapp, då blev det till att gå en golgatavandring till ett annat rum och ställa sig på vågen. Det var kanske då som blodtrycket sköt i höjden likt en fyrstegsraket!

Nåväl, kvinnan jag trodde var läkare, det var alltså sköterskan och hon var rar och vänlig och så kom den mörkögda och presenterade sig och förklarade att det skulle bli operation redan på onsdagmorgon och då ska man ta bort den där knölen (som dom tror är en godartad knöl, men dom vill vara säkra) och så ska det väl kollas om där är celler som inte ska vara där, ja, nåt sånt. Jag måste inhandla en sport-behå och operationen blir under narkos (måtte jag  i n t e   må så illa som jag brukar!!) och om jag nu inte slår nytt kräkrekord efteråt, får jag åka hem på kvällen.

Det kändes bra alltsammans.


Jag har ju hela tiden talat om hur lugn jag känt mig och det HAR jag verkligen.
Men vad man känner och hur kroppen reagerar en helt annan sak.
Hela tiden, från det vi satt i väntrummet, var jag knallröd i ansiktet och när läkaren tog blodtrycket log hon och sa att oj, oj, oj .. då var det uppe i över 220!!
Jo, jo.
Så var det alltså med mitt inre lugn.

Efter att ha vilat en stund gick det ner till 180 .., och efter ytterligare tjugo minuter hade det totalt gått ner sjuttio enheter - och då sa hon att "ja, det är ju helt klart oron som gör det här .., det blir nog bra".
Så här är det  a l l t i d  när trycket ska kollas.
Inför operationen i Hässleholm senast fick dom invänta mitt lägre tryck .,. det gick till sist :)


Friherrinnan bjöd på kaffe efteråt och ytterligare någon timme senare, åkte hon, pv och jag själv (plus Shejken) till Skallkroken och såväl friherrinnan som jag själv tog ett dopp i ett iskallt hav (kan man tänka sig ..., fem grader varmt idag!) och hela underredet domnade av innan jag kom i land, men sen var det som alltid hur skönt som helst!

Bilden visar hur det såg ut efteråt.
Jag kan säga att det gick snabbt att få på sig kläderna.
Och jo, jag vet att många tror att detta är totalt vansinne, men det finns ju två som också vet att så inte är fallet: Cruella och Ulrika. Det är helt enkelt obeskrivligt och bättre rehab eller lugnande medel kan omöjligen finnas! Man blir så glad efteråt. Och lugn.


Vi satte oss mera i lä än på bilden och fick solen mot oss.
Glögg för pv och mig själv, friherrinnan som inte tycker om kardemumman i dom flesta glöggvarianter (men jag tycker nog att det mest är nejlika som ger smak) valde kaffe.
På slutet trillade friherrinnans älsklingsmugg ner i vattnet, men Räddningspatrullen kom såklart till undsättning och så var det problemet ur världen.

Ja, ungefär så har det varit.
Jag tänkte att lyckligare än så här blir man väl inte.
Och allt det röda i ansiktet försvann i ett huj!

Nu ska jag inte besvära er längre med allt detta.
För mig har det varit ett sätt att "skriva av mig" alla tankar som snurrat runt!

Kram till er alla!
Ja, verkligen! Från hjärtat en stor och varm kram!

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja kalla bad är som...som en slags rening. Oavsett hur man känner sig innan så får man en sån energikick efteråt och ett sånt lugn sen. Underbart är det!

Kraaaam!!

(Och inte besvärar du oss, älskade Elisabet!)

Monet sa...

Skönt att höra Elisabet. Operation var du väl ändå inställd på att det skulle bli. Glöm inte när du kommer in att berätta hur illa du mår efter narkos - du kanske inte tål morfinderivatet man får strax innan och då kan det ersättas med annat. Det finns också mycket bra läkemedel mot både kräkningar och illamående, säg nu bara till i förväg så att de är inställda på detta. Skönt att det görs snabbt så du slipper gå med en inre oro som du inte känner:-)) 220 i tryck, jo det säger ju en del:-)

Evas blogg sa...

Gott att höra.

Anonym sa...

Tack för att du berättade! Har tänkt på dig idag och undrat. Min man frågade om jag skulle kunna tänka mig att doppa mig i den temperaturen. Har ju badat i 9 grader, men 5 känns liiite kallt. Men det klart, är det hyfsat varmt i luften och man bara behöver tvärdoppa sig, så kanske..... kram till dig! ellem

Sara sa...

Vi har också badat idag, men här är det fortfarande en bra bit över 20 grader i vattnet (och i luften, såklart).

Bra att de tror att knölen är godartad, och att de tänker ta bort den. Jag hoppas också att du slipper illamåendet efteråt, och att allt går bra förstås.

Åse sa...

Kramar.

Elisabet. sa...

Ulrika: :) KUnde jag nu göra ett hjärta som funkar här, hade jag gjort det!

Monet: jodå, allt det är avklarat. (utan anteckning ,-)

Eva på Frösön: ja, verkligen!

ellem: fem grader är iskallt och jag önskar att vi hade haft stege, men nu fick det bli så här. Lika skönt efteråt ändå.

Sara: tjugo grader! Men då måste du väl ändå bo vid Medelhavet? Berätta!