måndag 6 juni 2022

    Dagens fönster ....

"Lördagsmorgon i Porto. OK, noga räknat så är det eftermiddag, men det är mitt förmiddagskaffe. 

Det är ett fönsterfoto, men det fattar du ju! Mitt favorithipstercafé. Brukar gå hit när jag är gräsänka. Vilket ju inte hänt på två år. Viktig detalj!"

// Elisabet skriver: älskar caféer där hundar får följa med in! Eller pubar. Eller vad som helst. Tack för att du hade håven med dig, säger jag också. (Annannan, förstås).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vovven, en storpudel tror jag, beundrades och fotograferades flitigt!

Elisabet. sa...

Tack! När jag var yngre och bodde hemma, brukade vi tävla i frågesport. Man fick välja ett ämne var. Birgitta (nu i Austr.) valde modeskapare eller filmstjärnor, Rigmor valde sport (ofta skidåkare), pappa bya-namn (när nu Rigmor tagit sportdelen) i Västerbotten och jag själv hundraser. Men se igår när jag lade in bilden från ditt café, blev jag inte klok på vad det var för ras. Nu verkar ju pudel logisk, men när dom inte är klippta som buxbomshäckar, tappade jag bort mig :)

annannan sa...

Klippt som en buxbomshäck, vilken klockren beskrivning! Pudlar, särskilt storpudlar, är jättefina hundar när de är klippta så här. Vi hade en avlägsen granne när jag var barn som födde upp sådana, och jag minns dem alltid i den här mycket enkla frisyren. En rolig detalj: alla människor i den familjen (barndomsgrannen alltså) var väldigt långa och så bodde de i ett hus med väldigt hög stengrund och så födde de upp de här jättestora hundarna!

Elisabet. sa...

annannan: tycker att dom - pudlarna - är mycket, mycket finare så här! Jag är ju inte heller någon fantast av rosetter och annat (för att inte tala om kläder, som i USA) på hundar ,-).