tisdag 27 juni 2023

Skåne, tisdag. 

Hostar mig igenom hela natten mot idag. Vid fyratiden lyssnar jag till gårdagens sommarpratare Axel Gordh Humlesjö som fångar mig med sitt sätt att tala och skildra sin uppväxt, med allt vad det innebär. 

Jo, det tyckte jag om och jag låg under påslakanet och lyssnade spänt hela tiden. Från mig blir betyget en 4:a. 

(Och jag minns en bekant till min pappa som var gång han på besök - någon gång per år kanske - alltid ville ”kittla” mig. När jag blev lite äldre, kanske tolv, skrattade han och undrade om jag fått några bröst. På skoj, lät det som, men jag undvek honom alltid.) 

Renée Nybergs program ska jag lyssna klart till och dagens pratare - Andreas Cervenka - nja, det blev också bara halvfärdigt. 

För övrigt .., rätt skönt ute .., massor med bad i poolen .., gos med småttingarna .., ja, lite så där. Även detta skrivs på mobilen, så det blir som det blir.

6 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Fasiken så jobbigt med hosta.
Är det blodtrycksmedicinen eller förkylning tro?

För övrigt ser allt kul och mysigt ut.
<3

bettan sa...

Hosta är fruktansvärt irriterande och tröttande. Önskar den snart överger dig.

Axel Gordh Humlesjös sommarprat höll mig fången och jag tyckte om hans sätt att berätta sin historia.
Alla dessa sexuella övergrepp som är så oändligt mycket mer förekommande än vad som framkommer. Tänk att det fortfarande är så skambelagt för offret.
Minns när jag var i 11-års åldern och började få bröst och tillika hade tunnare jumpers i banlon. En manlig granne frågade och kommenterade i tid och otid, "å så små fina valp( a)-nosar, kan man få känna/klappa på dem?" Jag tyckte det var skämmigt och visste inte vart jag skulle ta vägen.
Det värsta var att det skulle uppfattas som skojigt och att man som barn inte skulle ta illa vid sig. Tänk det omvända om en kvinna skulle ge sig till och t ex kommentera en pojkes växande genitalier?
Det är en med oro jag ser barnbarnens mobilanvändning när man vet hur enkelt det är att bli utnyttjad den vägen.

Elisabet. sa...

Testar att kommentera, det har strulat ikväll. / Elisabet

Elisabet. sa...

Bettan: Just så var det! Problemet var att den mannen var så trevlig, ja, förutom detta! Och aldrig att jag berättade det för pappa eller mamma. /Elisabet

Elisabet. sa...

Nja, det tror jag inte, jag har ju ätit den i så många år utan bekymmer.
Det var just därför jag en gång fick den, för att den första gav mig överjävlig hosta. Så den får inte bytas ut. Det är nog vanlig förkylning. 😉 /Elisabet .

Marianne Ekwall sa...

Så jobbigt det låter med din hosta. Hoppas att den ger med sig snart.
Jag lyssnade också på Axels sommarprat och tänkte på mina yngsta barnbarn som är i ungefär samma ålder som han var när han utsattes för övergrepp. Så lätt att bli lurad och utnyttjad om man blir lovad något man verkligen vill ha. Jag kan inte minnas att jag någonsin utsatts för något liknande under min uppväxt. Varken kommentarer eller annat. Men jag vet att mamma varnade oss för fula gubbar. Jag ger också sommarpratet 4 av 5.
Jessie Sommarströms var också bra och fick 3,5 av mig