tisdag 22 augusti 2023

På agendan ...


Då är ÄNTLIGEN linneskåpet rensat och på hallgolvet ligger nu en stor hög med gamla frottéhanddukar, dukar vilka aldrig använts de senaste tio åren, örngott som sett sina bästa dagar och annat också. 

Nu ska detta gå till någon slags sortering på återvinningen och åååå, så skönt detta känns! 

Under mina år i Ystad - de i början kunde kännas aningen oroliga - var detta att städa garderoberna ett effektivt sätt att - mentalt - må bättre. 

Det blev liksom struktur även i hjärnan.

Ungefär samma effekt som ett bad i havet ger. Just så. 

Pv har idag hämtning av Edvin från förskolan, samt första körövningen för hösten. 

Själv ska jag titta på friidrotten ikväll .., betala in 400 kronor till Filmstudion (tio filmer att titta på), samt klippa gräset på ena sidan av huset. 

Så ska jag väl titta till Fru Duva som ligger i sitt bo; kanske är hon död ...? Eller så blir det inga ungar? Jag tycker att hon har legat där hur länge som helst, dold under det yviga blåregnet. 

Måhända hittar jag någon film att titta på? På instagram eller möjligen facebook, vittnade Bettan om en dokumentär, tror jag. Får försöka finna ut vilken det var. Ja, ja. Så spännande är tillvaron här i det gula huset. Pv klyver ved. Som vanligt. 

(Såg förresten president Biden på besök i den eld/stormdrabbade ön Maui på Hawaii och jag tänkte att han rör sig nästan som en robot ..., och inte för mitt liv kan jag förstå hur han ska ha en chans att vinna över Donald Trump; han som bara får mer och mer stöd av sina fans, ju fler åtal som väcks mot honom. Ur led är tiden!)

6 kommentarer:

bettan sa...

Jo men titta gärna på dokumentären "30 år med Chadia och hennes döttrar" av filmaren Leyla Assat Tengroth, finns på SVT Play.
Sevärd och lämnade mig i förstämning över att vara kvinna i en strikt patriarkala arabisk kultur.
Tänker på alla dessa män och kvinnor som invandrat till Sverige från Mellanöstern och hur komplext, och enligt mitt förmenande omöjligt, det blir när olika kulturer ska leva och finna förståelse för varandras olikheter.

bettan sa...

patriarkalisk

Barbro sa...

Det där var i alla fall en mycket fin kattbild! <3
"Rensa och röja" - min paradgren.
Förstår din känsla.

Barbro D

Elisabet. sa...

Bettan: Å, bra att du såg detta! Den ska jag titta på! Tack!

Elisabet. sa...

Barbro D: Tack för vänliga ord om Siggebilden. Rensa och röja är INTE min bästa gren, men den ska bli det. Jag satsar på hösten 2023. Eventuellt vintern också.

Rexxie sa...

Tätt inpå huden kanske? Såg sista fem minutrarna igår, och ska nog kolla på början också.

https://www.svtplay.se/video/KrZMXVw/tatt-inpa-huden