måndag 21 augusti 2023

   Vardag igen ...

Här i Acksjöns kapell (bilden från nätet) var det som vigseln mellan Annica och Martin ägde rum. Ett gammalt baptistkapell från 1874 och så otroligt fint inuti, för att inte tala om övervåningen!

 

Vigselförrättare var Tina Thörner, ni vet, hon som var kartläsare åt Colin McRae, då, när dom körde Dakarrallyt. Vilken härlig kvinna! 

Och vilken utpräglad värmländska hon talade och jag tänkte att det här med dialekter .., det är ju bara så totalt underbart!

Under vigselakten spelade Martins ena dotter flöjt .., någon annan läste en dikt .., och Annica själv läste - väldigt rörd - upp vad hon skrivit och ville säga till denne Martin som är så romantisk av sig! 

I sanning ett överlyckligt par! 


 

Brudbuketten påminner om bruden. Sååå mycket glädje .., så mycket personlighet!

Vid femtiden på eftermiddagen blev det fest i en föreningsstuga tillhörande ett koloniområde. 

Det bjöds på underbar buffémat .., det var tal och filmer och påhittiga uppvaktningar av arbetskamrater och släktingar och jag satt mest hela tiden och var nervös inför vad jag skulle säga. Knappt att jag kunde koncentrera mig på maten och då förstår ni, att var det illa ställt ,-). 

Toastmaster var brudgummens tvillingbror Anders - det var han  som tog bilden av brudparet - och hans fru Gunilla. 

Många sjuksköterskor på plats (kollegor till bruden) och sjöräddare (precis som brudgummen), så vi var i goda händer. Man får väl ändå räkna dessa människor till den mer handlingskraftiga sorten.

Bild från kolonin. Där gick vi grusgången fram och längst nere där vattnet skymtar, där tog vi höger och där låg föreningslokalen. På kvällen - i mörkret - var där upplyst av marschaller.

 

På väg till själva kolonin .., alldeles intill, visade det sig bo givmilda människor.

Och min sedan tidigare positiva bild av värmlänningar, ja, den förstärktes ytterligare 

Sååå trevliga och gladlynta människor! 

Vid min sida vid middagsbordet hade jag två eller tre sjuksköterskor och en av dem, hon som kanske var mest tystlåten .., överraskade verkligen. 

Jag frågade vad hon gjorde på sin fritid. 

Jo, hon dansade FLAMENCO!  

En annan renoverade fönster  .., en tredje hade lika lockigt hår som jag själv och såg så innerligt snäll ut. Kvinnan på min högra sida hade en lång, grön klänning och så vackra händer. Hennes man, som satt intill pv, kunde ha varit en bror till Håkan Nesser! Och på pv:s andra sida satt en sjuksköterska (tidigare kollega till bruden då hon arbetade på lungkliniken) som på pricken påminde om Anna-Lena, sjuksköterska från Skipås. 

Och så blev det underhållning senare på kvällen. Göran Samuelsson, känd grundare av Packmopedturnén,  spelade gitarr och sjöng och gjorde det med den äran! Sist av allt kaffe med tårta och klockan var närmare 1 på natten när vi körde till vår lilla stuga. Vi däckade inom loppet av någon minut!


4 kommentarer:

Turtlan sa...

Åååå… jag blir allt berörd när jag läser. Så fint och bra sammanfattat. Tack!

Hon som dansar flamenco gör också mer än så. Paddlar kajak och vandrar här och där. Å massa annat.
Min medkämpe också.

Löve jooo!

Elisabet. sa...

Turtlan: Ja, jag kom ihåg det när jag väl skrivit inlägget. Hon berättade om allt hon gjorde och det tog liksom aldrig slut. Så rar!

Gunnel sa...

Förstår din nervositet för att hålla tal. Jag som är en fegis blev nervös bara för att tala om vad jag hette när vi hade kurser på jobbet.

Elisabet. sa...

Gunnel: Jag brukar tänka att man är ju ändå bland vänner - när tal ska hållas - men nu kände vi ju bara brudparet. Nåja, det löste sig.