onsdag 6 december 2023

Mitt i veckan ...


En bra förmiddag när så mycket hunnits med och hela tiden har P1-pratet varit igång och blir man inte deprimerad av andra orsaker, så blir man det  av att ta del av vad som hänt och händer i världen. 

Det är vittnesmål från den 7:e oktober när Hamas gick in i Israel  och där var kvinnor som fick brösten avskurna, som våldtogs och torteratdes av män vilka stod på rad och väntade på sin tur (att penetrera kvinnorna) och dessa kvinnor som sedan sköts i huvudet av män med byxorna ännu nerdragna.

Man kan kan fråga sig var detta ursinninglösa hat mot kvinnor kommer ifrån? 

Och ja, det innebär inte att jag i n t e ycker att det är förfärligt det som händer i Gaza, det är så hemskt så det är inte klokt.  Och hatet, parterna emellan, kommer förstås att växa än mera. Vem skulle kunna få till en lösning som är godtagbar för alla parter?  Ja, säg det.

Allt detta prat lyssnar jag till - det var den fantastiska Cecilia Uddén som berättade - och jag tänkte, för tusende gången, att å, vilka utrikeskorrespondenter vi har i vårt land!

Medan allt detta krigande och elände fortsätter, torkar jag golven och plockar undan och på den kom-ihåg-lista som ligger på bordet står skrivet "glöm inte att köpa en bra trälåda eller korg till leksakerna!"

Funderar på att köra till Getinge och låta bilen - som är så gräsligt smutsig - få sig en rejäl tvätt. Det är sådant som pv inte engagerar sig - eller ens bryr sig i - men jag gör det. 

Visst, det kostar ett par hundralappar att automattvätta bilen, men det är ju en droppe i Kattegatt i jämförelse med vad båten kostar och den används ju bara  sporadiskt under sommaren. Jo, idag ska det ske. (Och  förmodligen blir det då slaskväder i morgon ,-). 

För övrigt? Nästan blidväder idag och det kommer att bli halt på vår uppfart och jag ska slänga ut lite sand från den hög vi har vid syrénbuskarna. Det märks att detta har varit havsbotten en gång i världen. 



Var gång tanken slår mig att här, där vi  om somrarna klipper gräs och där Harry hämtar pinnar, där har fiskar en gång simmat omkring .., jag tycker att det är så fascinerande!

(Kanske såg fiskarna ut som här till vänster ..., bilden är en minnestanteckning från en resa till Turkiet med den lurvige från Helsingborg).

Nu ska jag ge mig av till Circle K (Statoil-namnet var mycket enklare) i Getinge och kanske, men bara kanske, svänger jag förbi Solhaga bageri i Slöinge.

Uppdatering: Nej, det gjorde jag inte. Körde förbi bageriet, alltså.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Tack för vardags"prat".
Det är så mysigt.
💗

Elisabet. sa...

WalkaboutSweden: Jag vet knappt om du menar det .., det var ju mest elände och bedrövelse i början ,-)

Bert Bodin sa...

Ja vad ska man säga om Hamassoldaterna? Men nog är det något i huvudet som fattas. Empaticentrum.

Eller är de drogade?

Man kan undra.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Och vad jag inte förstår är kvinnohatet? Jag fattar det inte.