fredag 10 maj 2024

Fredag i landet Uppland ... 

Men bilden är från igår när AP lockade med sig pv ut på en rejäl cykeltur - in i skogen och ut ur skogen  och på vanliga vägar och leriga vägar - och eftersom herr Göransson inte har cyklat fem mil om dagen, så där som när han arbetade som vanligt, kändes det nog aningen ..., ja, hur skulle han ha det med konditionen egentligen?

Nåja, det gick bra. En och en halv timme senare kom dom åter, med byxor som fått nytt mönster, nu av lera som sprutat upp. Hur skorna såg ut, kan ni ju bara tänka er. 


Igårkväll blev det så försenat och förtidigt födelsedagsfirande i Gamla Stan. En libanesisk restaurang var målet, men innan dess fick vi en rundvandring av AP, som visade sin arbetsplats på Kungsholmen. 

Hjälp! Det var som att komma in i en tv-serie .., vilka lokaler! Och vilka helt fantastiska fönster! Och så totalt annorlunda i jämförelse med vad jag själv upplevt vad gäller arbetsplatsmiljöer! 

Sen till restaurangen. Där väntade Emma och Emil, dessa så mjuka och fina barnbarn, nu 27 och 25 år.

Vi valde att få in .., ja, någon slags smakmeny och det tog aldrig slut .., med jämna mellanrum kom servitören in med nya rätter, den enda godare än den andra! 

Många gäster i lokalen och det kändes nästan som om vi befann oss i något land långt, långt härifrån. Underbart med så blandat klientel bland gästerna!

Det blev taxi dit med en pratglad man med ursprung från Polen och taxi tillbaka till Kungsholmen (och den parkerade bilen) med en man från Lahore i Pakistan och den mannen talade så ofattbart lågmält, ja, jag har aldrig hört någon tala så tyst. 

Ja, men det blev en på alla sätt och vis trivsam kväll. 

Nu är det lördagmorgon och födelsedag för AP. Fyrtioåtta år. Hon föddes vid 11-tiden på Karolinska i Solna .., barnmorskan var ett under av vänlighet och just den dagen slog kastanjerna ut utanför sjukhuset. Precis nu är födelsdagsdamen i stallet. Hon har utsläpp idag, skulle mocka, ge hö och kraftfoder och såklart ta ut hästarna. En sak är ju säker, de som har häst kan i alla fall inte tillhöra latmaskarnas släkte. 

I kylen väntar två tårtor, bakade igår. Det bara jäklades .., jag höll på att bli tokig. Nåja, det får gå ändå. Idag står - förutom tårtätandet - ett besök på en handelsträdgård på programmet, plus lite annat. 

Så är det.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jösses vilket pådrag för 48-årsdag!
Vad händer 2026?

😳🙂

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, kallar du det pådrag när du och Benke är ute och äter middag på lokal? Det gör inte jag ,-)

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Ja'men avsmakningsmeny och kylen fylld med tårtor .... Jaja.

Rexxie sa...

Oummi?

Anonym sa...

Bert: tre födelsedagar att fira - det var det värt -! 😉

Anonym sa...

Helt rätt! (Så klart,
Rexxie). /
Elisabet