söndag 5 maj 2024

Söndag i maj ...  


Tre dagar fyllda med dels övernattning för Hilda och Edvin .., dagen därpå utökades pojkskaran med Elliot och Viggo, då sonen och exet kom upp med dem, för att därefter (med Hildas Toyota Yaris som kan ta med större last än vad man får med elbilar) ta sikte på Lilla Edet, där sonen köpt två granitstolpar vilka så småningom ska bli staketstolpar. 

Å, du milde tid så mycket bus och påhitt en snart 6-åring, en nybliven 5-åring och en minsting på 1 år och 9 månader kan åstadkomma! Den där minste krabaten har en fart som är makalös och att springa och bli jagad .., det är nog det allra bästa han vet! Och hur roligt är det inte att Edvin och Elliot finner varandra från sekund 1. Sen är det full syra! 

Vid 17-tiden kom Toyotaherrarna tillbaka. Jag stekte hamburgare och därefter iväg igen. Vår bil lämnades hos Hilda, vi körde sonens Kia och hade dom skånska småkillarna hos oss .. och exet och sonen körde Toyotan och tänka sig, vi kom fram exakt på pricken samtidigt, trots att vi inte samkört. 


Gick till sängs tidigt och då vi hade en tid att återlämna släpvagnen på, gällde det att få loss 400 kilo granitblock från vagnen, så att vi kunde ge oss av. 

Jag har sagt det förut och säger det återigen, pv är fenomenal när det gäller att förflytta eller lyfta saker och med hjälp av en stark bonusson, så ordnade det sig. 

Och så hemåt. Rapsfält både här och där och det doftade himmelskt.

Kom hem, däckade i uterummet och pv gav sig av för konsert i Martin Luther-kyrkan inne i Halmstad
som börjar klockan 18.00. 

I morgon ny vecka. Ny giv. En resa till Sthlm väntar (något slags årsmöte eller dylikt - det gäller energi - för pv), gemensam libanesisk middag med den som fyller år och ett barnbarn som redan har fyllt och ett annat som fyller år i juni. Lite sånt. Så trevligt! Så mycket som händer när det våras!



Och den här minstingen .., den mest matglada unge jag någonsin träffat .., som säger "m mmmmmm!"när man bjuder på en skiva vattenmelon och som springer såååå fort och kan sjunga så många barnvisor och har bättre taktkänsla än sin farmor!

Av pv fick han låna stafettvase-mössan på vilken det står Team Taurus. Tur det, för när man har bråttom och tror sig om att klara det mesta, då kan det bli många kullerbyttor och då skyddar den tjocka mössan bra.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Leeeeer. . .

💓

Elisabet. sa...

WalkaboutSweden: Jag erbjöd mig att ta pojkarna (de som bor i Skåne) på tåget och det skulle ju bli ett härligt äventyr, tänkte jag. Det var efter första halvtimmen det. Efter ytterligare några timmar ringde sonen och frågade om jag fortfarande kände det så ., i så fall skulle han och exet åka raka spåret till Skåne.
"Nja .., nä .., jag gör det någon annan gång ...", svarade jag.
Hörde genom luren hur han loooooog.

annannan sa...

Det är inte alltid det är så spännande att läsa om andras barnbarn ... men dina inlägg får mig att liksom vara med!

Anonym sa...

annannan: jag kände mig verkligen som en skruttig farmor när jag efter 3,5 timme ringde Hilda, som kanske tänkt sig att komma till oss och vila ut efter R.K- passet, och frågade om hon kunde tänka sig att ta med Elliot och Edvin hem till sig, till Vallås, så skulle vi hämta Elliot när vi några timmar senare skulle köra till Skåne? Det kunde hon. (Lycka!!!) Där hon bor visade det sig bl a finnas en häftig hinderbana och annat spännande - ett "Minecraft-spel" t ex - och hon fick då städa i lugn och ro. Som jag älskade henne!! Här hemma hade vi fullt sjå att hålla koll på minstingen! /Elisabet