onsdag 5 juni 2024

 Onsdag ...

 

Tanken var att jag i söndagsmorse skulle ta tåget till Skåne, ansluta med sonen och så skulle vi hämta ved hos min syster i Västerstad. Pv befann sig då i Ljungby där han varit på studentfest och han i sin tur skulle ta regionbussen till Halmstad och så skulle jag komma hem på kvällen. 

Det var tanken det.

På morgonen ångrade jag mig, tog bilen till Bunkeflo och det är inte mer än sjutton mil, men kändes som hundrasjutton! På väg dit tänkte jag att ..., ja, men pv kan ju lifta med kompisen Tompe som också varit på samma studentjubileum och som bor i Limhamn.

"Då kan du ju åka hem med mig ikväll ..?" föreslog jag. 

Så blev det. Pv anslöt verkligen .., och vi åkte tillsammans till min syster, veden packades in i släpvagnen som mer var som ett "skåp" (mängder med ved!!) och på väg till Bunkeflo igen, säger sonen "men ni får så gärna sova över, det är bara trevligt!" Ringde friherrinnan och frågade om hon kunde tänka sig att ge Sigge mat - inga problem -  och så blev det övernattning i Skåne. 

På måndagmorgonen när vi var på väg att göra oss klara för avresa, sa sonen att .."men jag kanske skulle ta pojkarna och följa med .., jag har ju semester och M arbetar ..?"

Tänkte, när vi körde hemåt, att vi är åtminstone tämligen flexibla i den här familjen; planer kan snabbt ändras! 

Knappt hade vi klivit ur bilarna, så åkte pv och Anders till friherrinans väninna A-M och monterade en köks-ö åt henne. Det tog fyra timmar och under tiden var jag hemma med pojkarna. Jag kan säga ..., att tack och lov för Sommarskuggan på youtube!

Från 17- 19 var pv hamnvärd och vi var där .., femåringen försökte fånga krabbor, men det blåste för mycket. Tidigt sänggående på kvällen, även farmor var trött. 

Och gårdagen .., promenad ner till havet, hamburgare (nytt recept med dijonsenap i smeten) till lunch och hej och tack och ett fullkomligt eko av tystnad bredde ut sig i huset!

Bilden visar han som snart fyller 2 år och vet vad han vill. Allra mest ville han klappa Sigge på magen och det kan jag säga .., att det uppskattades  i n t e  av Sigge. Lite gråt blev det när Sigge protesterade med en eller flera vassa klor .., men så är det ju, man får ta det onda med det goda.


Det märks på pälsen att Sigge är en gammal katt.

Då blir pälsen så där lite raggig. 

"Sigge, Sigge, Sigge ..!" hördes mest hela tiden. 

Och den lille ekorren som sitter och knaprar på solrosfrön, blev också en favorit, men den rackaren ville ju aldrig sitta stilla när 2-åringen närmade sig, till dennes bedrövelse.

Och oj, vilken lycka att ha en sån underbart snäll storebror! Det var ju det jag själv önskade mig, men aldrig fick, i stället två betydligt äldre systrar - vilket ju också blev bra -, men ändå.


Igårkväll - då var det bara vi två igen - och jag gjorde pv sällskap till hamnen .., en stor segelbåt med hemmahamn i Skåne sökte skydd under stundande oväder och det gjorde även en helt underbar dutt-dutt-båt.., en gammaldags motorbåt, men för övrigt var det lugnt. 

Alla tio ställplatserna var upptagna, Sju från Tyskland, två från Belgien och en svensk husbil. 

Idag skyfall och rejäl blåst och jag lyckades bita sönder en framtand igår (skulle knipsa av en plastgrej, så urbota dumt av mig!). Egentligen en fyllning som tackade för sig. Akuttid efter lunch hos Folktandvården i Söndrum.

Har provisoriskt fixat det med A6-tuggummi. Det fungerar så jag länge jag inte tuggar på hårt bröd.

Inga kommentarer: