onsdag 24 juli 2024

Den bästa dagen ...(för någon annan: den sämsta kanske ...?)


 ... åker man till Skallkroken och sätter sig på stranden. Vi har var sin solstol med sig och den pv har, den viker sig nästan dubbel, som en fällkniv.Tack och lov att det inte var min.

Hundrastare passerar nära vattnet. Ingen hejar. Kanske är de husbilsägare från Tyskland eller Nederländerna.

Vi hade hoppats på sol, men se, den gömmer sig bakom molnen. Jag tar fram min gamla älsklingskofta och den passar verkligen inte ihop med klänningen, men det struntar jag i. 

Mitt i alltsammans upptäcker vi i en segelbåt - en kilometer ut till havs kanske - som inte rör sig ur fläcken'. Kikaren ligger i båten och pv har betydligt bättre syn vad gäller långt håll och han blir allt mer säker. 

Jo, den måste ha gått på grund!

Här finns för övrigt många grund och rev att hålla koll på, det vet inte minst jag själv. Tappar man uppmärksamheten en stund när man sköter rodret, då kan det gå illa och det går så fort! Det gäller att vara fokuserad.

Nåväl, innan vi åkte hemåt, kunde en av båtgrannarna berätta att Sjöräddningen i Grötvik hade dragit loss den strandade båten som sedan kunde gå norrut, säkert mot Bohuslän. Så skönt för dem.

2 kommentarer:

Monet sa...

Tänker på att du antar att hundrastarna troligen är tyska eller holländska husbilsägare? Är det för att de inte hejar? Det gör man ju generellt sett inte i Sverige på allmänna platser, det har ju diskuterats förr så det kan ju lika gärna vara svenskar. Om du inte hörde dem prata förstås? Annars är husbilsägare generellt sett lika trevliga mot varandra som båtägare i hamnar (där man ju bor ännu närmare varandra än på campingar). Man hälsar alltid, hjälps åt och byter några ord. Under alla våra år med husbil ute i Europa har vi lärt känna och haft trevligt tillsammans med ett stort antal likasinnade från olika europeiska länder, i synnerhet de som varit hundägare precis som vi då!

Anonym sa...

Monet: Nej, det menade jag inte. Min erfarenhet är att husbilsfolket hälsar och är trevliga, oavsett var dom kommer ifrån. Men det kan ju vara så att dessa som passerade bara tänkte på annat. Att det kunde vara tyskar eller nederländare var troligt eftersom dom kom från ställplatse-hållet. / Elisabet