söndag 20 oktober 2024

Tacksamhet ...


Fjorton plusgrader den 20:e oktober. Bara att passa på! 

"Vi tar väl ett dopp ...?" föreslog pv. 

Idag gjorde friherrinnan oss sällskap och jodå, vi hade med oss kaffe och mackor och madame Wattsgård plockade upp några bitar hembakad banankaka (när åt jag detta senast ...??). 

Så satt vi där i kanske fyrtofem minuter efter att vi doppat oss. Solen mot våra kinder. 

En kvinna med en jack russel i koppel kom förbi. Hunden visade sig heta Frasse och var aningen försiktig av sig. Eller: hade integritet, kanske.

Så där satt vi och hade det skönt .., pratade lite om friherrinnans moster Ingrids 88-årskalas i helgen och hur hennes son är en avbild nästan av sin far Sven-Arne, han som inte längre är i livet. På andra sidan hamnen kämpade en av båtgrannarna - Anders - med att masta av sin båt, för övrigt var det lugnt. Om en dryg månad väntar bomupptagning.

Och friherinnan och pv pratade om mat som dom längtar efter; det var blomkålsgratäng med hårdstekt falukorv (friherrinnans val) och stuvade makaroner kom också upp. Själv kan jag längta efter skedpalt med renskav. För övrigt satt vi tysta.

Nja, inte helt tysta. Jag berättade om nattens äventyr då Sigge kom jaaaaamande vid halv två och en halvtimme senare stod jag bara inte ut, utan gick en trappa ner (Sigge själv SPRANG i full fart!) till köket och gav honom mat. Fick därefter svårt att somna om. Lyssnade på två poddar, domnade bort vid halv fem. Klockan 06.00 ringde min mobil. Det var vännen i Falun som undrade om hon väckte mig .., ja, jag hade ju ringt henne igår, men det såg hon inte då. Jag sa att jag ändå var vaken och så pratade vi en stund. "Det är ingen idé att du berättar någonting, för jag kommer ändå inte ihåg det en minut senare!" sa hon bedrövat och jag svarade att så länge hon ändå kommer ihåg ATT hon är glömsk, så är det ju inte helt kört. 

I förrgår tio (!!) husbilar vilka hade bokat ställplats, idag en enda. Nu lyser tyskar, holländare och gäster från Schweiz med sin frånvaro.

Tänk, vilken ljuvlig oktober detta har varit! 

Pv var glad .., hade rullskidat de åtta kilometrarna till Skallkroken och idag var det inga problem. Härligt! 

Och så här såg det ut hemma i Malå igår. Maria tog bilden.

2 kommentarer:

Tony sa...

Fin bild på pv.

Elisabet. sa...

Tony: Tycker du, så snällt. Jo, han är fin ,-).