tisdag 23 juli 2024

Tisdag som är en gul dag ...


Ja, för mig alltså. Onsdag är blå. Onsdagar tycker jag om - kanske för att det under oherrans många år var min lediga dag -. 

Ambitionsnivån - den som min son ofta frågar om - är inte särskilt hög idag. Jag har tagit in tre stora bifftomater från växthuset, vattnat såväl där som i blomlådorna (där det mesta deppar i sommar) .., diskat undan, betalat in det sista inför resan till Kreta i september (tillsammans med sonen med familj, AP och Micke, Den Äldsta, pv förstås, samt exet) och så fyllde jag på med solrosfrön till småfåglarna.

Pv är desto mer alert. Han arbetar med varmluftspistolen och skrapar rent från dörrlisterna i lilla hallen. 

För övrigt? Friherrinnans väninna och vägg-i-vägg-granne A-M blev i söndags så olyckligt biten av katten Tiger (som förmodligen blivit skrämd av grannens ilskna katt och kom infarande hos A-M och visste väl inte vem han bet eller klöste) så där så A-M dråsade i golvet, tog sig inte upp och fick hjälp av sitt handledslarm. 

Hon blev omplåstrad och fick komma i säng, men nu hade det blivit värre, så det blev ambulans till Halmstad lasarett nu på morgonen då hon inte kunde stå på ena benet och såret inte såg fint ut. (Jo, hon är vaccinerad mot stelkramp). Stackars A-M!  Sedan hon lämnade Ställdalen har det ena eländet efter det andra drabbat henne! Först en stroke, därefter flera fall och som om det nu inte hadse räckt: detta! 

Ännu mera för övrigt? Kamala Harris tycks peppad på att möta Donald Trump .., Joe Biden kanske deppar hemma i Delaware .., och vad kommer George Clooney att säga, han som hotade att dra in allt stöd till demokraterna om inte Joe Bilden avgick. Sånt kan man fundera på. 

Vill man lyssna till något intressant, så rekommenderar jag å det varmaste gårdagens Sommarpratare Karin Olofsdotter, vårt lands ambassadör i Ryssland. Lugnt och sansat berättade hon om sitt yrkesliv och annat. Jag tyckte verkligen om det programmet. Här en länk om någon känner för att lyssna. 

Bra var också gårdagkvällens repris av Studio 65 som tog upp detta med olika hjälpmedel för äldre människor (eller för den som nu är i behov av hjälpmedel, det kan ju även gälla yngre). Det blev ett trivsamt program (lättsamt också) och med mycket skratt. Medverkande var bland annat Eva Roos och Lars Åke - Babsan - Wilhelmsson.  Länk här. 

Ajöken, sa fröken.

Uppdatering: Det visade sig att A-M fallit så olyckligt så det blir att byta ut höftleden.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Tack för Sommar-tipset! Henne ska jag lyssna på.

❤️

Anonym sa...

Oj så tråkigt och besvärligt för A-M! Och vilken eländig kattrackare.
Jag hoppas på snabb op av höften.
Eva i Falkenberg

Anonym sa...

Barbro: Väl bekomme!

Anonym sa...

Eva i Falkenberg: om inget oförutsett inträffar är det tänkt att bli operation i morgon. /Elisabet