torsdag 8 januari 2009

Litet brev från pElle ...


En morgontrött Pelle.
Klockan är 8.00 när bilden tas.

"Hej allihopa!

Nu är jag hemma hos mig igen.

Ni må tro att jag har varit med om mycket!

Jag har åkt tåg till Laholm .., firat nyår hos pensionatsvärden .., därefter åkt bil till Alingsås och jag behövde inte ens sitta i Hemska Buren, utan fick sova i mattes knä .., och så har jag varit i Alingsås i nästan fem hela dagar och där bor en som heter Eleonor och hennes hund, den där Lille Sprätten., ja, honom har jag väl berättat om?

Lille Sprätten var inte alls så kaxig som man kanske skulle kunna tro .., nej, jag tog hans plats i soffan och ibland sov jag i hans korg under ett litet bord och på nätterna låg vi nära varandra i hans mattes säng, ja, hon blev så förvånad och vågade knappt röra sig .., kanske trodde hon att vi skulle bli osams, men det blev vi inte alls!

Ibland åt jag av Lille Sprättens mat, den var liksom godare än min, fast hans matte var jättesnäll och kokade fisk till mig, precis som min egen matte gör.

När det blev tisdag, kom matte, pensionatsvärden och hans dotter Hilda och hämtade mig.

Jag förstod precis vad som skulle hända ..., och jag hade faktiskt ingen lust att åka hem igen, för hos Lille Sprätten är nån alltid hemma på dagarna och man var aldrig ensam och man fick titta på skidskytte och annat precis hur mycket man ville, för tv:n är nästan alltid påslagen.

Så .. när matte började att locka på mig, då gömde jag mig under stora sängen.

"Ropa på honom du Eleonor!" sa matte och då glömde jag alldeles bort mig och sprang till köket och snurrade runt Eleonors ben, - hon brukar ge mig så god mat ..., kycklingbitar och sånt ....-, och just då kom matte och tog mig och sen bar det av i bilen till landet Halland.

Det var bara nio grader varmt i pensionatet när vi kom fram och matte eldade och eldade i pannan, medan jag tittade mig omkring lite.

Nästa dag blev det tåg till Ystad och nu är jag hemma hos mig.

Jag gör inte så mycket.

Faktiskt har jag varit lite sjuk och har kräkts, så mest ligger jag och vilar; ja, jag är ändå nästan tolv år och ingen ungdom.

Och idag börjar matte att arbeta i affären och hon har suttit här och pratat lite för sig själv .., ja, hon klappar mig och säger att livet är så där upp och ner .., för idag när himlen är så rosafärgad och vacker, då ska hennes morbror begravas ..., och matte tänker på morbrorns fru, moster Lisbet heter hon, och hennes tre döttrar som är mattes kusiner .., jaaa .., det blir nog en annorlunda torsdag för alla dom ...", det är vad matte säger.

Nu ska jag kolla om det blir nån frukost.

Hej svejs från en något krasslig pElle!"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej finaste Pelle!!
Du är med om så mycket så både matte och blir alldeles matta ibland :)
Men samtidigt är det ju så spännande att få följa med dig på dina äventyr.
Men passa nu på att vila dig och krya på dig.
Puss på nosen från mig :)

Elisabet. sa...

selma: jag är ganska trött nu och orkar knappat svara på ditt mail, men puss på dig också!

qi sa...

Krya på dig pElle önskar vi (Ella och Iza) i Kållered!

Tankevågor sa...

Krya på dig lilla Pelleponken! Kramar och nospussar från Roxy och kattgänget här.

Mian sa...

Kräkas är jätteäckligt, det gjorde jag flera gånger förra veckan efter att jag hade ätit ett halvt älghjärta (eller vad det nu var?) som jag hittat under snön i skogen så jag var på promenad. Matte hann nästan inte se vad jag gjorde - så snabb var jag!

Krya på dig pElle

hälsar
cairnflickan Alice

Anonym sa...

Om Petras baby: Har kollat hennes tips om väninnan som är uppdaterad och lämnat information på sin blogg.

Petra, som vi alla tycker skulle fått sin bebis för länge sen, har nu "levererat" tydligen. En Alexander, 4 kg (måntro det så som han verkat böka runt i magen), och 52 cm lång.

Mamma och pappa trötta men Ok står det. Ja, det är som det ska. Men lyckligt måste det ändå kännas, den största dagen av alla!