lördag 10 januari 2009

Såg ni Stjärnorna på slottet?

Det gjorde jag.

Och: jag bara älskar Jonas Gardell och jag kände igen allt han berättade om sin dementa mamma, ja, det var vi nog många som gjorde och Loffe Carlsson, den mannen har jag helt omvärderat efter det här programmet!
(Inte att förglömma bilderna från Ystad Teater med massor av bekanta ansikten som flimrade förbi ...).

Och ännu mera ..., mannen som ska försöka bli av med fyra ovälkomna kilon vilka oförhappandes dykt upp under det långa jullovet .., (läs: lussekatter, pepparkakor, julskinkemackor, dajmtårtor och semlor ...), han drog först med bloggmadamen på en 45-minuters promenad och därefter har han klämt i sig en påse lösviktsgodis.

Ja, jag hjälpte kanske till med två sega fiskar och några ynka Briobitar.

Har intresseföreningen noterat?

Bra.

Just det.

11 kommentarer:

Sven Teglund sa...

Jag såg också stjärnorna på slottet och blev som du väldigt imponerad av Jonas Gardell. Det var fantastiska saker som hans sa om sin dementa mor, han är en stor artist och författare. Jag följer också hans nya serie, de halvt dolda, tror jag att den heter. Otroliga beskrivningar av utanförskap, barn som lever i missbrukarmiljöer, är mobbade eller som blir dåligt behandlade. Starkt och mycket jobbigt att se, men värt det.

Anonym sa...

Hei
Det var pent av deg å hjelpe til m godisen
Her koser vi oss m taco,og etterpå blir det kaffe og belgisk sjokolade .......
-B-

Anonym sa...

Jonas Gardell i mitt hjärta! :) Ska berätta för dig nån gång om alla de tonårsflickor han haft avgörande betydelse för. Har du läst hans böcker? Jag har dom flesta om du vill låna?

Evas blogg sa...

Han är ett geni på att lyfta fram sådant som är svårt att förklara. Utsatthet av alla de slag. Samtidigt så blir jag så trött på honom, han tar så mycket plats och babblar ju oavbrutet. Han är genial när han framträder men jag tror (bara tror) att han är ganska jobbig i det privata.

Christina sa...

Ja, jag blev också glad av Loffe, som verkar så genuint intresserad och välvilligt inställd. Himla go'.

Gardell har jag svårt för, på samma sätt som jag har svårt för herr Wester. Men starka personligheter är de, och har gett så mycket av sig själva till oss andra.

Elisabet. sa...

till er alla raringar: jag vågar just nu inte se slutet av den suveräna serien Burn Up .., coh sitter här i stället coh bara SNEGLAR ..., nu är dom på ett hustak .., på kanten .. och jag som är höjdrädd .... och bettankax: ja, GÄRNA vill jag låna någon bok av dig!

Vonkis sa...

Gardell är en av mina idoler, och Loffe, vilken gömd pärla han är!

Mian sa...

En härlig mångsidig man är han, Jonas Gardell. Jag gillar honom skarpt.
Härlig humor har han ju också då han på slutet (i "efterintervjun" var det nog?) konstaterade att det var ju kul att två av stjärnorna denna kväll kom ut som bisexuella! (Dellert och Loffe)

Mian sa...

Lösviktsgodis - äter han sådan, PV?
Uj uj uj... hur skall detta sluta...

Bloggblad sa...

Hatälskar kan jag nog kalla det jag känner inför JG. Han är ett praktpretto i ena stunden, och en ängel i andra... Gör sig bäst när han själv får bestämma och föra taktpinnen... Jag skäms när jag ser hur han bär sig åt mot de andra ibland.
Men helt klart genial... Loffe blev bättre när han slutade flabba hela tiden.

Ibland undrar jag vad det egentligen är som gör ett sånt här program så intressant - även de i min familj/släkt som avskyr att titta på kändisar, ser på det här...

Det Mörka Hotet sa...

Ja, jag är helt såld på Stjärnorna på slottet - även om det är en "pensio-program" enligt mina (oförskämda) döttrar!

Och även jag har helt omvärderat Loffe Carlsson!