fredag 9 januari 2009

Missade ni den brittiska dramathrillern "Burn up" i SVT 1 ikväll?

Synd för er.


Del 2 kommer i morgon.

Burn Up

Brittisk dramathriller. Om det höga spelet bakom en miljökatastrof.

Den internationella oljeindustrin ställs inför en serie avslöjanden och våldsamma händelser som sliter isär vänskap och politiska lojaliteter.

Del 1 av 2: Samtidigt som Tom hastigt blir ny styrelseordförande i Arrow Oil, mördas ett team geologer i Saudi-öknen.

Masud tar ensam hand om en mycket brännbar hemlig forskningsrapport.

För att vässa miljöprofilen har Arrow Oil tillsatt Holly som ansvarig för förnyelsebar energi, men vet inte att hon är miljöaktivist och infiltratör.

En ung kvinna bränner sig till döds i protest mot Arrow Oils miljöförstöring i hennes hemland och Tom börjar inse sin makt över liv och politik.

I rollerna: Rupert Penry-Jones, Bradley Whitford, Neve Campbell, Mark Warren, David Calder.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, den missade jag. Jag kan inte förstå detta trejlande för vissa program i all oändlighet. Ofta program som tidningarna skriver om och där förväntningarna ställs på topp. Man är döless innan programmet ens har börjat sändas.

Sedan finns det pärlor, som bara får gå obemärkta förbi. Som den där thrillern.

Sådant borde det trejlas för. Inte På Spåret, Sommartorpet, och andra publikfriare, som finner sin publik på andra vägar.

Så tycker jag. Och jag har rätt!
;-)

Ingela sa...

Jag såg den också, eftersom Ö ville se den ochjag blev sittande. Jättebra, det blir 2:an i kväll. Fast temat är väldigt oroande.

Elisabet. sa...

Bert: du har helt rätt! (Jo, i det här fallet. Jag blir spysjuk på alla trailers och inte kan man hålla reda på dem heller ...).

Ingela: här ska också tittas!

Anonym sa...

Och dessutom kanske en del förstår vikten av att verkligen göra något åt växthuseffekten. Bra tema i filmen tyckte jag, tyvärr är nog verkligheten lika skrämmande som den framställdes där.

PV

qi sa...

Jag hade inte tänkt att se den men det var säkert meningen för jag råkade se början och fastnade direkt. Något så spännande och samtidigt så otäckt var det länge sedan jag såg. Jag ska se även fortsättningen, även om jag kanske inte kan sova sedan. Vi behöver alla väckarklockor som finns...