måndag 20 juli 2009

Efteråt.


Ja, visst borde man "he sig ut" och springa milspåret.
I stället tar jag sikte på soffan Ektorp.


"Men efter arbetets slut .., då borde du förstås ge dig ut och motinera!" säger damen på Previa.

Ja, visst borde man.

Men efter tio timmar i affären då köerna aldrig tar slut och man knappt hinner stiga upp för att plocka undan varukorgarna .., då är benen mer som spaghetti.

Och på väg till eller ifrån personalrummet hinner minst fem personer rycka en i röda tröjärmen för att fråga var salt finns .., eller vinäger .., eller remouladsåsen .., för att inte tala om alla Bongs Fonder och oliverna och peston?

Och man visar och pekar eller följer med och säger att ååå, det går så bra, nä, det är inga problem.

Sista två timmarna hinner jag knappt lyfta på rumpan.

Jo, en gång.

Då forslar jag undan en manshög stapel med kundkorgar eller egentligen fyra såna och det är tungt, men ändå skönt att komma ifrån.

Och småbarn är trötta och gråter och danska turister handlar för nästan två tusen kronor, ty "det är ju billigt i Sverige och nu är vi på vej till Bornholm för ferie ....", jä, två uger ska de vara borta och då gäller det att bunkra upp med minst två kilo slik uppdelat på fyra påsar och så all den andra maten. Och läsken. Sprite och Fanta. Och Cola. Och grilkol och briketter. Och Prince.

Äkta par dividerar om vem som egentligen har Icakortet.

"Men jag lämnade det ju till dig ..?" säger kvinnorna, ja, alltid kvinnorna och medan det rotas i plånböcker uppstår en spänd tystnad .., tills kortet kommer fram.

En kvinna som är trött på köandet och regnet säger att hon vill ta ut pengar på sitt Via-Sat-kort och jag ler och säger att det kan hon ju försöka med.

När klockan är fem, har jag tankar på att handla lite mat inför morgondagen, men jag orkar inte.

Jag tar på mig anoraken .., snirklar mig ut genom lagret där jättestora plastsäcksfyllda kar på hjul är övermåttan fyllda med pantburkar/petflaskor och allt detta ska hämtas ikväll och jag orkar inte ens tänka på att köa .., så jag cyklar hemåt.

Och nu är jag hos mig.

På golvet, nedanför brevinkastet, ligger ett vykort.

Handstilen vittnar om att detta är en människa som inte bryr sig särskilt mycket i hur han/hon uppfattas av omgivningen .., det är rationellt skrivet och mest textat ... inget postnummer framför Ystad.

Ingen avsändare.

Ändå vet jag ju.

Det är från den seglande pensionatsvärden.

5 kommentarer:

jenny. sa...

behöver jag säga att jag inte saknar ica en dag som denna? :)

Elisabet. sa...

jenny: nä, det behöver du inte ..-))

Ellis sa...

Nej hu, vem skulle orka motionera efter en sån dag?
Hon borde kanske prova ditt jobb en dag eller två, den där damen...

Christina sa...

Du beskriver det så bra, arbetströttheten.

Jag tror att vad man än jobbar med ... så kan man bli himla trött på det ibland.

Monet sa...

Tack för att du så målande beskriver snabbköpskassörskans dag. Jag blir fylld av beundran inför din arbetsinsats och önskar att fler kunde förstå hur tufft jobb det där är!

Motion efter det där? Pfuii!