söndag 15 augusti 2010

År 2003 ...



... på hösten, beslutar jag mig för att skriva ner allt underbart som har hänt den sommaren, denna mitt livs första som ensamseglare på livets ocean.

Så där så att det inte bara blir ett enda grått töcken av händelser, sånt som är stört omöjligt att komma ihåg.

På ett litet vitt pappersark plitar jag ner guldstjärnestunder och så ramas alltsammans in.

Så här kunde det t.ex. stå.

"Busstur Göteborg ..,altanfika ., Elenor och Hasse .. kvällsbad i Sävelången .., Grinda .,. simturer .., Fru Skäggdopping .., orm ., Emma nyckel .., morgonfika .., eldstad .., Kristianstad .., "tjoller, tjol" .., Stenshuvud ..,våta shorts .., Helsingborg .., armpill .., Billy Elliot .., Marinan .., fisksoppa .., Eva Cassidy .., moppetur .. Brösarp .., ryska gatumusikanter .., Västerlånggatan .. Piggelinglass .., vänner, vänner .., omtanke .., vänner ..., glädje."

Det där är - för mig - ett helt perfekt sätt att förankra glädjen.

Eller själva livet.

Och det viktigaste är såklart inte att vara evigt Sickan-Carlsson-glad - men onekligen blir livet och tillvaron så mycket enklare att leva om man kommer ihåg den där glädjen.

Nu har jag gjort ett likadant litet gulstjärnekomihåg över sommaren 2010.

Nu finns där andra ord.

Landet Halland .., klipphällar i Bohuslän .., sigge nilsson.

Och längtan efter cocosprickar.
(tack du rara *P*!)

Nya namn.

Livet fortsätter.

Och är härligt.

Och inget vet man.

7 kommentarer:

S o F sa...

Ja herreGUD!

Tänk vad jag skrattade första gången jag såg den här filmen. Tyckte den var så rolig på ett sjukt/vridet sätt.

Känslorna kommer tillbaka nu när jag ser den här filmsnutten - tänk att kunna skoja om Jesus korsfästelse på detta sätt - och att det faktiskt blir roligt.
"Always look at the bright side of life..."
Positivitet "in absurdum".

Tack för ett gott skratt E!

Bloggblad sa...

Jag började med dagböcker redan år 2000, och är nu inne på bok nr 28... fast jag har nog använt mina till att skriva av mig en massa ilska, oro och frustration - och jag skulle aldrig nånsin visa nån enda liten sidsnutt för nån. Hinner jag inte bränna dem själv, har Per lovat göra det åt mig - innan nån försöker läsa. Det senaste året tror jag att tonen har blivit lite gladare... och speciellt under den här goaste sommaren.

Amber sa...

Refrängen har jag haft som ribörja ngsignal på min mobil sedan man kunde ladda ner - från början gick det ju inte att ladda ner sången, men melodin, nu har jag hela den sjungna refrängen.

Ofta på tåg eller andra allmänna platser börjar folk sjunga med och ser glada ut när min telefon sjunger. Det gillar jag!

Bara när Samuel ringer är det en annan melodi - den har han själv laddat ner till min phon. Det är en sång med refrängen ungefär "You're the best mom in the world, and I'm your baby..." Fint va?!

Amber sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

S o F: ja, den filmen är en härlig motsats till den skrämselpropagande man växte upp med som liten - dock inte av mamma - men från uppeldade predikanter .-)

Bloggblad: dagbok skriver jag inte, hade jag tänkt skriva .. men det gör jag ju. Bloggen är ju en slags dagbok för min del.
Vanliga dagböcker skrev jag för länge sedan, men slängde dem alla.

Och om man dör i en bilolycka båda två .., då är det ju ändå (eller kan bli ...) allmän läsning, inhandlat på loppis .... Nätack.

Elisabet. sa...

Amber ja, jag blir så glad av den sången ..-) Och det absurda i det hela!

Tankevågor sa...

Mmmmmm..... * GRINDA * :-)