torsdag 19 augusti 2010

Torsdag i augusti



Vilken dag!

Först blir det promenad ner till havet -mest för att pv vill få frisk luft och framför allt få tillbaka orken och kraften - och vi tar med oss tre byttor utifall att vi hittar ännu mera björnbär och det gör vi.



Och det plockas och plockas och pv blir förfärligt trött och sätter sig mellan varven och vilar och jag säger att vi kan strunta i att gå hela vägen, vi går hem .., och "ja, gärna, jag hade själv tänkt föreslå det ...", säger han.

Nu är rollerna helt ombytta.

I vintras, i februari, orkade jag knappt ta mig hem från havet .., och jag tänkte att detta kommer jag aldrig att fixa!

Idag är det tvärtom .., sakta, sakta går pensionatsvärden och jag frågar om det är okej .., ska vi vila lite?



Solen flödar.

Precis hela dagen är det ett strålande solsken!

Och vi tar bilen och kör till Haverdal där jag ska handla färsk fisk till sigge nilsson och pElle, men hel sill finns inte idag heller och jag står och pratar med den urtrevlige försäljaren som står där utanför affären med sin husvagn modell låååång och där man kan köpa färsk fisk från Göteborgs hamn.

En man från Canada (men på sedvanligt årligt besök i Haveradal .., berättar han ..), köper fisk för femhundrafyrtio kronor, bland annat en röd fisk som i formen ser ut som en stor abborre.

"Ni ser, den går på djupet .., det är därför den har så stora ögon, det är så mörkt där nere ...", förklarar Kalle på klingande göteborgska och sedan på lite hemfixad engelska.

Jag köper tre fiskburgare och den "magiska romsåsen", ja, så kallas den och sedan kör vi hemåt.

Det blir cykelfärd raka spåret till havet och det blåser friskt .. men jag går ut i vågorna och simmar och dyker och blir den lyckligaste människan på jorden eller i alla fall väldigt lycklig.

Fortfarande soligt och fint.

Bente fra Norge som skulle komma på besök i morgon, har - precis som i fjol - drabbats av lunginflammation och går nu på antibiotika.

Ajajajaj. Nu är det färdigrökt Bente, hör du det!

5 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Åhh, det är uer han menar, som är så otroligt gott!

Det var länge sedan jag åt den, här i Sörmland är det inte så enkelt att hitta färsk fisk. Ett begränsat sortiment är det som finns, men inte heller så pjåkigt. Färsk gös bl a :)

anna of sweden sa...

Oj, vad jag saknar havet! Nästan så att det gör ont!

Elisabet. sa...

Dubbelörn: nej, det är kungsfisk ..., men det kanske är samma sort ..?

Fiskburgarna var himmelska .., lägg därtill färsk potatis, kokt broccoli/bromkål och färska morötter .., (kokta), och så den Magiska Såsen.
Himmelskt.

anna of sweden: ja, jag skulle nog aldrig klara att bo långt från havet, inte när man är uppvuxen vid vattnet. Det kan vara en sjö också, men vatten vill jag ha i närheten ...

-B- sa...

Jaaaaaaaaaaaaaa

Evas blogg sa...

Nu har jag inte riktigt hängt med i bloggvärlden på ett tag. Men vad är det med pv? Lunginflammation? Hälsa honom att han ska krya på sig! Låter underbart med hav och färsk fisk.