onsdag 18 augusti 2010

Eftermiddag ....

Först ägnar jag en timme eller så åt gräsklippning.

Nu har jag lärt mig ., att ha en sladd att hålla reda på är inga problem.

Det är outhärdligt kvavt ute.

Svetten forsar!

När gräsmattan är prydlig och fin, cyklar vi ner till havet.

I vanliga fall är pv långt före mig och slalomåker i hög fart med sin cykel ..., nu, är han lååångt bakom.

Likt en gammal farbror krum-går han längs stranden .., och själv tar jag på mig baddräkten .., vadar ut i äckeltjockt tånglager .., och sedan ..., ett alldeles underbart bad!

Dyker ..., simmar under ytan.

Svalt vatten mot pannan.

Och så hemåt igen.

Jag vänder mig om .., tittar var han är, kompisen min.

Kommer hem ..., säger det jag alltid säger ..."å, det finns inget mer underbart här i livet än att bada!" .., och duschar iskallt för att behålla Känslan.

I loppisfåtöljen ligger pElle och sover djupt,

Ute kommer just då ösregnet.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Du hann hem iallafall. Det gjorde inte vi häromdagen. Tog en bryggtur på Svedjesjön medförandes lunch som grillades, fiskedon och annat.10 pers alltsom allt. Det går inte fort, men är ljuvligt när solen skiner och så helt plötsligt. Pang på bara, var vi genomblöta av hagel och tjocka regndroppar. 5 mm såg jag i regnmätaren. Barnen var fantastiska trots blötan, och vi vuxna ångrade bara att vi inte kollat himlen lite oftare och vänt tidigare. Väl hemma satte jag på ångbastun och de andra duschade säkert varmt. Sen blev det altanen med en härlig deckare.

missis p sa...

här.....nu regn regn o åter regn. Kommit hem från jobb. Jobbade som vanligt till stängning. Onsdag ju!! O imorse va det minsann skolstart för prinsarna. Kasper började första klass, Kimmo tredje. Ja nu har man 2 skolpojkar!! Ja livet det bara springer iväg. Kimmo sov när jag kom hem Kasper ville inte somna förrs jag kommit he för han ville visa han tappat en tand till...oh varnilka kramar han gav mej...kimmo har jag inte pratat med sen kl halv 8 imorse....TRIST när man jobbar kväll sent o inte får höra övermiddagen hur de har haft det i skolan....men så e livet o jag e fri fre o lördag!! ha de gott där uppe!! o sköt om er!!

Elisabet. sa...

Kerstin: jag tycker att vi har haft monsunperiod i flera veckor nu .., men mellan varven är det underbart varmt och skönt och då blir det liksom inte så farligt ,-)

Malin: oj, vad jag saknar småttingarna från affären .., era pojkar ., Maria Hanssons småtöser .., Alicia! Karinas Jimmie som är som en solstråle ..

Du får hälsa sönerna så mycket och gratulera Kasper till den tappade tanden! Stor kram till dig!